Aktuális

Előkészületben a több országra kiterjedő kampánysorozat

2016.03.29.


Új év, újfajta megoldások a Dental Care-nél. Ezt ígértük 2015 év végén. A tavalyi évből levont tapasztalatok és az új ötletek megvitatásának eredményeképpen megkezdjük a weboldal és a mögötte húzódó rendszer felkészítését a több országra irányuló kampánysorozat kiszolgálásához. Számos feladat áll előttünk; kampányt tervezünk, többnyelvűsítünk, csapatot bővítünk, gőzerővel fejlesztünk és dolgozunk a háttérrendszer finomításán, miközben az eddigi munkánkat is elvégezzük; folyamatosan kommunikálunk meglévő betegeinkkel, koordináljuk a kezelés alatt állókat, szervezzük az utazásokat, kiszolgáljuk a hozzánk forduló érdeklődőket. Bízunk benne, hogy a fejlesztések a tervezett ütemben haladnak és így hamarosan Európa más országaiban is jelen leszünk.

 

 

Röntgenszolgáltatásunk már Anglia több városában is elérhető

2016.02.13.


A Dental Care számára nagyon fontos a páciensek elégedettsége, illetve a minőségi és az alapos szolgáltatás nyújtása. Szeretnénk az árajánlat adási folyamatot tovább könnyíteni azzal, hogy a londoni és a dublini röntgen központjainkon túl, már más városban is elkészíthetik az ajánlatadáshoz szükséges röntgenfelvételeket. Így ezentúl már Birminghamben, Manchesterben, Notthingamben és Bristolban is van erre lehetőség. Célunk ezzel, hogy minél szélesebb körben biztosítani tudjuk a röntgen készítésének lehetőségét angliai betegeink részére, ezáltal is megkönnyítve a pontosabb ajánlatok mérlegelését és a döntést.

 

 

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő és Kutatóközpont Kecskeméten, az Izsáki úton

2016.01.11.


A több mint 2 000 négyzetméteren, a legfejlettebb technológiával megépített központ mind a fogászati ágazatban, mind az allergia-asztma területén, mind az egészségipar számára egy megbízható alapot és hátteret ad, s segít megőrizni Magyarország vezető szerepét az európai fogászati turizmus piacán. A beruházás során olyan fejlesztések kerültek megvalósításra, amelyek megteremtik az infrastrukturális- és informatikai hátteret, valamint az eszközszükségletet az egész éves magas minőségű szolgáltatás nyújtására.

 

 

További fejlesztések a DCH folyamatban

2015.12.15.


Az elmúlt egy év kampányai, a betegekkel való kommunikációs tapasztalatok, visszajelzések sok hasznos tudnivalóval gazdagítottak minket. Az év vége nagy kampány helyett most értékelést hoz a Dental Care Hungary életében. A következő évi kampányok tervezése, a módosítási javaslatok, a visszajelzések megvitatása kerül most a középpontba. Mind a betegek részéről, mind fogászati és ügyfélszolgálati oldalról kapott értékelések alapján vannak olyan új ötletek, fejlesztési javaslatok, melyek a rendszer még összehangoltabb működését segítik elő. Új év, új fajta megoldások a Dental Care-nél! Találkozunk 2016-ban is!

 

 

Őszi konzultációs kampányt indít a Dental Care Hungary

2015.10.14.


Ahogy a nyár is elmúlik, úgy a nyaralások is véget érnek és mindenki kezd visszarázódni a megszokott hétköznapi körforgásba. Most egy kis kedvezménnyel kedveskedünk azon érdeklődőink számára, akikkel már régebb óta kapcsolatban vagyunk és a kezelés megkezdését a nyári időszak miatt tolták el, most viszont újra fontolóra veszik a kezelés lehetőségét. Akik most elhatározzák magukat (szeptember 20. - november 20. között), azok részére ingyenes ideutazást biztosítunk, ami lehetővé teszi, hogy mindenféle kötelezettség nélkül eljöhessenek Magyarországra és egy személyre szabott kezelési tervet kaphassanak – akár több helyről is. Így nem csak a kezelésüket illetően kapnak pontos képet, hanem megismerik a fogászatokat, a körülményeket, melyek hatására könnyebben döntenek a kezelés megkezdése mellett Magyarországon. Az ajánlat csak az ügyfélszolgálaton keresztül elérhető.

 

 

Sikeres szezonnak ígérkezik az ősz a Dental Care Hungary életében

2015.09.21.


A nyári kampányból érkező érdeklődők nagy része már a nyár alakalmával jelezte, hogy az őszi és a téli időszakra szeretné ütemezni a fogászati kezelését, mivel a nyári időszak inkább a pihenésről szól. Az ügyfélszolgálatos kollégák folyamatos kapcsolattartással és információnyújtással biztosítják a betegek számára a döntéshez szükséges tudnivalókat, illetve készítik elő az utazáshoz és a kezeléshez szükséges szervezési feladatokat, hogy az őszi szezonban minden betegünk számára tudjunk helyet biztosítani. A legtöbb beteg az első ideutazás alkalmával nem csak egy személyes konzultációt, hanem azzal egybekötött kezelést is szeretne. Ez nem csak költséghatékony megoldás számára, de kényelmes is, mi több bizonyítja azt, hogy a külföldi páciensek a magyar fogászatok színvonalát és szakértelmét látva, arról személyesen meggyőződve, rögtön mellettünk döntenek. Az őszi-téli időszakra számos betegünk jelezte érkezését, akikkel folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Bízunk benne, hogy minél több páciens dönt mellettünk és a magyar fogászatok mellett és elégedetten, szép és egészséges mosollyal tér haza.

 

 

Újra bővítettük az ügyfélszolgálati csapatunkat

2015.08.25.


A nyári Google Adwords kampányunknak köszönhetően nagy mértékben megnövekedett az oldal látogatóinak száma, így az ügyfélszolgálaton lévő forgalom is. A nagyszámú érdeklődés miatt az ügyfélszolgálati csapat bővítése elengedhetetlenné vált. Az új kolléga felkutatása, a jelentkezők interjúztatása és a végleges kiválasztás megtörtént. Az új kolléga kifogástalan nyelvismerettel, kommunikációs készséggel rendelkezik, ezért a betanítási időszakot követően azonnal élesben is próbára tehette magát, saját pácienseket kezelve. Az ügyfélszolgálaton zajló interakciók száma folyamatosan növekszik, így csapatunkat folyamatosan bővítjük a minél minőségibb és gyorsabb kiszolgálás érdekében.

 

 

Frissülő tartalom, új landing pagek a dental-care-hungary.com-on

2015.07.20.


Folyamatosan bővül a tartalom a portálunkon, köszönhetően az oldalra látogatók visszajelzéseinek és az adwords kampányunk adatainak, melyek alapján egyre pontosabban tudjuk mit is keres egy fogászati turista. Tekintve az oldal sokrétűségét, nagyon sok olyan téma van, ami a betegeket érdekli és amelyekről ügyfélszolgálati munkatársainkat is folyamatosan kérdezik. Ezért úgy döntöttünk, hogy a leggyakrabban ismételt kérdésekre alapozva, egyes oldalak tartalmát frissítjük, és/vagy a menürendszert új oldalakkal bővítjük. Több olyan új oldal is létrejött, mely olyan fontos dolgokat emel ki, melyek elengedhetetlenek a kezelés megkezdéséhez. Így például a panorámaröntgen felvétellel kapcsolatos landing page-ünk, mely segít a betegek számára pontosabban látni a röntgen szükségszerűségét, hiánya esetén a felvételkészítés lehetőségét, folyamatát. Igyekszünk ezzel minden beteg számára többletinformációt nyújtani, amellett hogy ezzel saját a Google-ben való pozíciónkat is erősíteni tudjuk. Biztosak vagyunk benne, hogy még számos területen fogunk új tartalmakkal megjelenni a következő időszakban is.

 

 

Népszerű az angliai panorámaröntgen szolgáltatásunk

2015.06.27.


Mivel betegeink többsége az utazása előtt szeret tájékozódni kezelése várható költségeiről, lehetővé tettük számukra, hogy ne csak Magyarországon, hanem már londoni, manchesteri vagy birminghami, illetve dublini partnerünknél is elkészíttethessék röntgenfelvételüket, amely alapján tájékoztató jellegű kezelési tervet tudunk nekik küldeni. Partnerünk, a CT Dent  és az EuroMedic rugalmas időpont egyeztetéssel és modern infrastruktúrával nyerte el a mi és aztán betegeink bizalmát.

 

 

Intenzív Google Adwords kampány az angol piacon

2015.05.19.


Az év elején inkább a közösségi médiára fektettük a hangsúlyt az online média mixben, ami folyamatos jelenlétet biztosított és erősítette az imázsunkat. Május közepétől viszont ismét intenzív, un. kereső kampányt indítottunk, ami közvetlenül a magyarországi fogászati kezelésekre kereső internetes felhasználókat célozza az Egyesült Királyságban. Mivel a portálunkra érkező látogatók zöme mobil eszközről kezdi a böngészést, külön okostelefonra optimalizált oldalt is fejlesztettünk, ahol gyorsan, pár lépésben is lehet árajánlatot kérni, vagy akár egy gombnyomással fel is lehet hívni az ügyfélszolgálatot.

 

 

Tökéletes mosoly a nagy napra - esküvői ajánlatunk menyasszonyoknak

2015.04.10.


 A tavasz beköszöntével az esküvői szezon is elkezdődik, a menyasszonyok pedig már készülnek a nagy napra. Számukra az egészséges fogsor mellett a szép mosoly is fontos, így elsősorban kozmetikai kezeléseket ajánlunk a figyelmükbe, például a fogfehérítést. Mindezt alkalomhoz illő köntösbe bújtattuk: az ajánlatokat egy új, micro-site jellegű oldalon népszerűsítjük a magyarországi kezelés előnyeivel együtt. Szintén újdonság, hogy a mosoly szépségére humoros kisfilmmel is felhívjuk a leendő feleségek figyelmét. Az oldal itt érhető el.

 

MyCare 

Mostantól bővített funkciókkal és új felülettel találkozhatnak regisztrált pácienseink, ha belépnek személyes fiókjukba.

2015.03.17.

 

A MyCare névre keresztelt továbbfejlesztett felület az eddiginél kényelmesebb és biztonságosabb módon teszi lehetővé a páciensek számára a kezelésekhez kapcsolódó tervek, időpontok, és számlák megtekintését. Egyszerűsödött és egyben felgyorsult a betegek és a fogászatok közötti kommunikáció is, hiszen most már nemcsak az orvos, hanem a beteg is feltöltheti és megoszthatja például az aktuális röntgen vagy CT felvételét. Az adatok biztonsága érdekében lecseréltük a regisztrációt és a belépést biztosító ügyfélkaput is. A MyCare-ben a kezelések illetve konzultációk időpontját is egyszerűbb foglalni, így már valóban nincs szükség ezt telefonon vagy e-mail-ben egyeztetni az ügyfélszolgálattal.  

 

 

Valentin napi akciók

2015.02.23.

 

A valentin napi időszakra két kampánnyal készültünk: egy esztétikai ajánlattal, ami egy romantikus 4 napos látogatást foglalt magában Budapestre különböző élményprogramokkal egybekötve valamint egy kedvezményes implantátum akcióval. Mindkét kedvezményt valentin napon vagy az azt követő hétvégén lehetett igénybe venni az érdeklődőknek. 

 

Mától megújult nyitóoldal fogadja a Dental Care Hungary látogatóit

2015.01.12.

 

Az elmúlt időszak látogatóinak viselkedését elemezve és a folyamatos optimalizálás eredményeként új struktúrát és tartalmat fejlesztettünk a nyitóoldalunkra. Ennek hatásaként az ügyfelek még gyorsabban találnak rá azokra az információkra, amik segítik őket döntésük meghozatalában. Az újítást alapos elemzés előzte meg; az elmúlt hónapok látogatásainak adatait vettük figyelembe, vagyis a tipikus kattintási útvonalakat, a legnépszerűbb oldalakat, illetve az egyes oldalakon eltöltött időt. Az elemzéshez un. heatmap alkalmazást is használtunk, melynek segítségével speciális detektorok segítségével mutattuk ki, hogy mely elemekre viszik a legtöbben, ill. a legkevesebben a kurzort, ill. hányan görgetnek részletesebb információért az oldal aljára. Az új nyitóoldal itt érhető el.

 

 

Valóra váltottuk két skót asszony álmát: Magyarországra utazott a tavaszi promóciónkban meghirdetett 10,000 font értékű kezelést megnyerő Martha Gillespie és testvére

2014.12.01.

 

A tavaszi „win dental treatment” internetes promóciónk zárását követően kisorsoltuk a játék nyertesét. A fődíjat, mely egy 10,000 font értékű kezelés volt Martha Gillespie, Skócia egyik kisvárosából származó hölgy nyerte. A két unokával büszkélkedő energikus nagymama a testvérével utazott Magyarországra, hogy valóra váltsa álmát, melyet 26 éves kora óta dédelgetett. Elmondása szerint a skóciai fogászati áraknak és az ottani betegbiztosításnak köszönhetően soha nem volt lehetősége kezeltetnie magát. Mivel a kezelésének összértéke nem haladta meg az elnyert 10,000 font értéket, így testvérét, Helen Lindsay-t is fogászati kezelésben részesítettük. Az itt tartózkodásukról összefoglalót és rövid filmeket készítettünk, mely itt tekinthetőek meg. 

 

Karácsonyi ajánlatunk: ingyenes utazás, implantátumok 50%-os kedvezménnyel

2014.11.28.

 

A karácsonyi időszak világszerte kiemelten fontos a kereskedelemben, így egyre több fogászatot látunk a meghirdetett akciók sorában. Az amerikai hagyományt követve a hálaadás utáni pénteken, az un. Black Friday napon kezdtük meg mi is karácsonyi ajánlatunk népszerűsítését: minden, az Egyesült Királyságból  érkező betegünk ideutazását 210 Angol Fonttal jutalmazzuk, mely a repülőjegyet és a szállást időben lefoglaló utasoknak gyakorlatilag azt jelenti, hogy az első konzultációt ajándékba kapják. Az ajánlatot a Black Friday-t követő hétvégén kommunikáltuk online bannerek és facebook hirdetések segítségével. A kommunikációban szolgáltatásunk magas minősége mellett hangsúlyoztuk a szezonra jellemző nagy kedvezményeket is: a 210 font kedvezmény mellett kiemeltük az angol és magyar implantátumok közötti 50%-os megtakarítás lehetőségét. A nagy érdeklődésre való tekintettel az ajánlatot karácsonyig kampányoljuk az ünnephez illő kreatív megjelenítésekkel.

 

Komplex, valós idejű adatfeldolgozást biztosító CRM rendszert vezettünk be ügyfélszolgálatunkon  

       2014.10.01.

        

A kampányok generálta érdeklődők lehető leggyorsabb és pontosabb utánkövetése érdekében az ügyfélszolgálatot biztosító Photel Kommunikációs Zrt. saját fejlesztésű, komplex CRM rendszerbe helyezte át marketing adatbázisainkat. A rendszer nagy előnye, hogy az adatáramlás valós idejű, vagyis a kampányokra érkező regisztrációkat azonnal látjuk, így a lehető leghamarabb le tudjuk reagálni azokat. A weben elérhető CRM rendszerben egyszerűen és megbízhatóan kereshető valamennyi meglévő és potenciális ügyfelünkkel folytatott kommunikáció, illetve egyéni szinten ütemezhető minden jövőbeni kapcsolatfelvétel is, legyen az telefonos, e-mailes vagy személyes megkeresés. Az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársak és a marketingszakembereink tapasztalatai alapján specifikált rendszert a Photel Zrt. informatikusai fejlesztették ki és kapcsolták össze a weboldalunkkal. A fejlesztés nemcsak az ügyfélszolgálat munkáját könnyíti, hanem értékes információt ad arról, hogy a különböző célcsoportokba tartozó és más-más üzenettel megszólított ügyfelek mennyire könnyen vagy éppen nehezen konvertálhatóak. 

 

 

Webshop fejlesztés

2014.09.15.

 

A tavaszi kampány tanulságai alapján belekezdtünk egy több hónapos komplex rendszer kifejlesztésébe, így a karácsonyi időszakra egy webshoppal készülünk, így az ünnepekre akár ajándékkártyával is kedveskedhetnek a vásárlók szeretteiknek. Az ügyfélbarát rendszer nagy előnye lesz többek között, hogy az elszámoló rendszere össze lesz kötve a fogászatokkal.  

 

Lezárult a tavasszal meghirdetett nyereményjátékunk

2014.08.11.

 

Az Egyesült Királyságban egy egyedinek számító online kampányt hirdettünk meg, mely nagy népszerűségnek örvendett valamint a közösségi médiában is nagy visszhangot produkált. A főnyeremény egy 10,000 font értékű fogászati kezelés volt, melyet a Skóciából származó Martha Gillespie nyert meg. A játékszabályzat szerint a nyertes az év végéig, azaz 2014.12.31-ig veheti igénybe a kezelést hazánkban. 

 

 

Továbbfejlesztett ügyfélszolgálat

2014. 07.16.


A mostanra beérkezett több ezer regisztráció és az új folyamatok bevezetése megkövetelte, hogy a új ügyfélszolgálati munkatársakat vegyünk fel, s tanítsunk be a leendő külföldi páciensekkel való kommunikáció kezelésére. A legutóbbi kampány mérések alapján megállapítottuk, hogy a módosításunk eredményes volt, hiszen 10-15-szörösére növekedett a kapcsolatfelvétel, így a napi 12 órás személyes ügyfélszolgálatunkat hétvégi üzemmóddal is bővítettük.  

 

 

Új folyamatok bevezetése

2014.07.10.

 

Vizuális elemző eszközöket fejlesztettünk és telepítettünk a www.dentalcarehungary.com portálra, aminek az eredményeit feldogozva folyamatainkat finomítottuk, optimalizáltuk, átalakítottuk, illetve a tesztelést követően bevezettük. A user aktivitás és kapcsolatfelvétel már az első napon megnövekedett, így az átalakítást eredményesnek mondhatjuk, pontos értékelést legalább egy hónapos időszak méréseit kiértékelve lehet véglegesen értékelni. 

 

 

Weboldal optimalizálás

2014.07.01.


Ahogy a kezdeti stratégiánkban is terveztük már mostanra, a portált mobileszközökre is optimalizáltunk. Tudtuk, hogy első lépésben a folyamatok kitesztelése a fő feladatunk és utána következhetett az egyes platformokra történő optimalizálás. Az analitikai elemzés adatai alapján felállított sororendben az egyes mobileszközök megjelenését átalakítottuk. 

 

 

Folyamatosan bővülő kommunikációs eszközök a Magyarországra utazó páciensekért

2014. 06. 18.


A külföldre irányuló marketingstratégia elsődleges célterülete az Egyesült Királyság. Az online kampány keretein belül a célpiacra  - a portál folyamatos fejlesztésén túlmenően - speciálisan kialakított kommunikációs anyagok kerültek kivitelezésre annak érdekében, hogy a Magyarországra utazó betegek számának növekedését segítsük. Ezek közül néhány:

·         infografikai elemek, melyek látványosan, érthetően és élményszerűen mutatják be, hogy miért vonzó Magyarországra látogatni. Az infografika itt megtekinthető

·         videókat készítettünk korábbi páciensekkel akik magyarországi fogászatokon kezeltették magukat. A videok itt megtekinthetők

·         napi rendszerességgel osztunk meg híreket és érdekességeket valamennyi közösségi csatornáinkon keresztül 

 

Fontos, hogy folyamatosan törekszünk az érdeklődőket illetve a potenciális pácienseket a legteljesebb körben kiszolgálni, ennek elengedhetetlen része az a nemzetközi ügyfélszolgálatunk, akik több nyelven és számos kommunikációs csatornán keresztül válaszolják meg a felmerülő kérdéseket.

 

 

Új kampányoldalak bevezetése

2014.06.01.


Korábbi tapasztalataink és méréseink alapján új kampányoldalakat vezettünk be. Ez alapján hatékonyabban és tökéletesen testre szabva tudjuk a kapcsolatot felvenni az érdeklődőkkel. 

 

Elindítottuk a Dental Care Hungary közösségi csatornáit
2014.04.16.

Komplex online stratégiánk részeként elindítottuk a Dental Care Hungary közösségi média oldalait. Folyamatosan frissülő hírekkel, érdekességekkel és izgalmas nyereményjátékokkal várjuk majd az oldalra látogatókat. Kampányunk során fődíjként egy 2 személyre szóló 4 éjszakás budapesti luxusutazást sorsolunk ki 2 fő részére, mely olyan extra szolgáltatásokat tartalmaz, mint a business osztályra szóló repülőjegy, az 5 csillagos hotelszolgáltatások vagy a limuzinos városnézéssel egybekötött programok.


www.facebook.com/DentalCareHungary
www.youtube.com/user/DentalCareHungary
www.twitter.com/DentalCareHu 
www.pinterest.com/DentalCareHu

 

 

Indul az online kampány

2014.04.15.


Kampányjellemzők:

  • költséghatékony: kampány lebontottsága miatt alacsony értéken tervezünk látogatókat bevonzani oldalunkra. A költséghatékonyság része, hogy az oldalra érkező látogatókat utólag is meg tudjuk szólítani különböző csatornákon keresztül, így a fajlagos elérés költsége töredéke tud lenni a többi hasonló kampányhoz viszonyítva
  • integrált: olyan eszközöket és hirdetési megoldásokat, valamint közösségi oldalakat használunk kombinálva, ami miatt a költséghatékony tud lenni a kampány
  • mélyen lebontott: a relevanciát szem előtt tartva a lehető legpontosabban targetálunk, hogy támogassuk a költséghatékonyságot. Várhatóan a végére 1000+ hirdetéscsoportunk lesz. Microtargetálást végzünk, így kis csoportok számára jelenítünk meg releváns hirdetéseket
  • innovatív: olyan hirdetési és elemző megoldásokat alkalmazunk, ami újdonságnak számít, az adott magyar ipari szegmensben ilyet még nem alkalmaztak. 
  • auditált: a kampány eredményét 100%-osan auditáljuk és ez alapján időről-időre elemezzük, majd az elemzéseink alapján finomítjuk. Így minden egyes forint költésről tudomásunk lesz
  • tervezett és tudatos: kampányunk során előre tervezetten és tudatosan készítjük elő a hirdetéseket, így a mérésekből érkező eredmények alapján fel vagyunk készülve az egyes beavatkozásokra, van cselekvési tervünk különböző esetekre lebontva
  • alapos: több, mint 500 hirdetési kreatívval indítjuk a kampányt, várhatóan a végén ez a szám meg fogja haladni a 2000-et
  • lekötelezettség: kampányunk része, hogy a word-of-mouth hírterjedést is szeretnénk elősegíteni, így erre készített alkalmazással segítjük az elégedett ügyfeleinket, hogy saját élményüket könnyen megoszthassák másokkal

 

 

Holnaptól visszaszámlálás

2014. március 31.

 

2014 április 15.-vel, közel 82 000 munkaóra elvégzése után elindul a komplex és komplett rendszer. Teljes szívből reméljük, hogy új lesz a nap alatt. Legalább is a magyar fogászati turizmus egén.

 

 

Közeleg a nyertes pályázatok záró elszámolása

2014.03.31.

 

A záró beszámoló és záró kifizetési igénylés benyújtásának végső határideje a projekt fizikai befejezését követő 90 nap, de legkésőbb 2014. március 31.

A projekt keretében a megvalósítás fizikai befejezése napjáig felmerült költségek számolhatóak el. 

A projekt akkor tekinthető befejezettnek, ha a támogatott tevékenység a Támogatási Szerződésben meghatározottak szerint teljesült, a számlák kiegyenlítése megtörtént, a támogatásból beszerzett eszközök üzembe lettek helyezve, a Pályázó a támogatott tevékenység befejezését tanúsító hatósági engedélyekkel és bizonylatokkal alátámasztott záró beszámolóját és kifizetési igénylését a Közreműködő Szervezet jóváhagyta és a támogatás folyósítása megtörtént.

 

 

Helyre, tétre, befutóra

2014.03.28.

 

Aláírtuk a Liveperson-MFTFP liszenszjogosultság megszerzésére vonatkozó szerződést, mely fontos mérföldkő a Programiroda számára.

 

 

Megszületett a stratégiai együttműködés

2014. március 28.


A Photel Kommunikációs Zrt. tervezi, fejleszti és működteti a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program Multilingual Contact Center megoldását. A nemzetközi ügyfélszolgálat több nyelven és több kommunikációs csatornán fogadja és válaszolja meg az érdeklődők és jövőbeli ügyfelek kérdéseit, április közepétől. Az ügyfélélmény és “Customer Experience Management” folyamatok kidolgozását nemzetközi szakemberekkel kiegészült kreatív csapat valósította meg, az Európai célközönség és vásárlói magatartás modelljének figyelembevételével.

 

A „Customer Experience Management”, azaz az ügyfélélmény menedzsment vásárlóként és üzleti döntéshozóként is egy fontos „varázsszó”.A kutatások szerint Vásárlóként azokat a márkákat szeretjük igazán, ahol jól tervezett, ügyfélorientált, precíz folyamatok segítségével gyorsan, intelligensen oldják meg problémáinkat, és rugalmasan válaszolnak az általunk felvetett kérdésekre és problémákra.

A Photel Zrt. Online Intelligencia megoldása abban segít, hogy az online felületen képződött adatokat valós időben tudjuk az ügyfélcsoportok elkülönítésére használni. Megoldásunk segítségével tevékenység alapon és valós időben válik szegmentálhatóvá az „online látogatók” tömege, legyen az autentikált meglévő ügyfél, vagy csupán leendő partner. Ha sikerült valós időben elvégezni ezt a szegmentációt, akkor újabb intelligenciára van szükségünk ahhoz, hogy a látogató számára, — meghaladva elvárásait — olyan kommunikációs lehetőséget ajánljunk, amely számára a legmegfelelőbb és megkezdjük a kötődés kialakítását, az ügyfélélmény felépítését.

A Photel Online intelligencia megoldás segítségével növelhető az értékesítés hatékonysága, növelhető az ügyfelek elégedettsége, miközben csökkenthető az ügyfélszolgálatra fordított költség. Online Intelligencia megoldásunk 3-6 hónap alatt garantálja:

  • Az Ügyfél-elégedettség (ESAT vagy NPS alapon) történő mérhető növelését.
  • Az Online konverzió 20%-os növelését

 

 

 

Indításra kész az eddigi legkomplexebb online hirdetési kampánysorozat

2014. március 27.

 

Felmérésünk szerint európai viszonylatban, valamint az egészségügyi szegmensben is egyedülálló online marketing stratégiával indul a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program kampánysorozata, melyet az elmúlt másfél évben több hazai és nemzetközi vállalattal együttműködve készítettük elő. A tervezés folyamatának fázisai lezárultak, így megtörtént a stratégiai tervezés, a tesztelés, a mérés, az auditálás, az elemzés és a finomhangolás. Az online világ által kínált preciziós eljárásoknak köszönhetően igen pontos célzással és 3 ponton megerősített, 100%-os méréssel futnak majd a kampányok, hogy a lehető leghatékonyabb módon érjük el a céközönséget.

 

 

 

Új piacok nyomában

2014. március 23-25.

 

Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program képviselőjeként a Programcsoport tagja, a Malév Air Tours ügyvezetője, Takács Péter vett részt Szaúd-Arábiában a II. Arab-Magyar üzletember és kormányfői találkozón, ahol a helyi turisztikai és egészségügyi piac szereplőivel tárgyalt. Az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően bíztató üzleti találkozók jöttek létre, melyek eredményeként Szaúd-Arábia hosszú távon jelentős potenciált jelenthet a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program piaci lehetőségeinek bővítése tekintetében.

 

 

 

MNB Klub előadás

2014. március 20.

 

A Magyar Nemzeti Bank fontosnak tartja az értékőrzést, az értékközvetítést, és az értékteremtést. Az MNB, mint pénzügyi értékközpont az árstabilitás mellett, a nemzeti stabilitást is ösztönzi, növekedést generál a gazdaságban, befektet a tudásba, támogatja a művészetet és a kultúrát, lehetőséget biztosít a társadalmi fejlődés számára. Az MNB Klub  eseménysorozat 'Gyógyítók és Értékteremtők' c. est vendégelőadójaiként köszönthették Dr. Bátorfi Bélát és Szűcs Lászlót, a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program alapítóit. 

 

 

 

Jótékonysági fogászati rendezvény Böjte Csaba atya gyermekei számára

2014. március 13.

 

Ingyenes fogászati ellátásban részesültek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány rászoruló, árva, hányatott sorsú gyermekei Nyírbátorban. A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program és a Program tagja, Dr. Oláh János fogorvos annak a három napos rendezvénynek volt a házigazdája, ahol a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál nevelkedő közel 50, hátrányos helyzetű gyermeket látták vendégül. A szükséges fogászati beavatkozások mellett a fiatalokat kempingezéssel, élményfürdővel és koszorúzással várták Nyírbátorban, ahonnan adományként egészséges fogakkal, mosollyal és fogászati egységcsomaggal tértek vissza otthonukba. 

 

 

 

Pályázatok benyújtása

2013. május 31.

 

Az Új Széchenyi Terv keretében 2012. március 01-től 2013. május 31-ig nyílt lehetőség a fogászati ágazathoz kapcsolódó pályázatok benyújtására. Maximum 65 %-os támogatási intenzitás mellett a vissza nem térítendő támogatás összege a konvergencia régióban min. 3.000.000,- max. 30.000.000,-Ft. volt; budapesti megvalósítási helyszín esetében pedig max. 20.000.000,-Ft.

Az „Innováció a fogászatban” konstrukció munkatársak alkalmazását, eszközbeszerzést, információs technológiai fejlesztéshez kapcsolódó hardver és szoftver eszközök beszerzését; piacra jutást, valamint a fogászati ágazathoz kapcsolódó innovációs eredmények adaptálása céljából igénybe vett tanácsadást támogatta.

 

 

 

Portálindító Családi Nap

2013. július 6.

 

Családi napunk keretében felhőtlen szórakozásban vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt. A szakmai programok mellett koncertek, zenés programok, lufihajtogatás, csocsó és bohócok színesítették a programot.

 

 

 

IDS Nemzetközi Fogászati Kiállítás, Köln

2013. március 12-16.

 

A 2 évente Kölnben megrendezésre kerülő International Dental Show (IDS) elnevezésű fogászati szakkiállításon találkoztunk munkatársainkkal. A 35. IDS-en rekordok dőltek meg, hiszen 149 országból, összesen 125 ezer szakmai látogatót vonzott az esemény. Remélhetőleg a következő, 2015-ös kiállításon saját standdal jelenhetünk meg.  

 

 

 

Riport a fogászati turizmusról a hírTV Gyógyhír című műsorában

2013. január 27.

 

A HírTV Gyógyhír c. magazinműsorában vasárnap délután a fogászati turizmus volt a téma. 

http://mno.hu/gyogyhir  

A riportot  a linkre kattintva a Gyógyhír - 2013-01-27 elnevezésű videójában, 10:58-tól nézhetik meg!

 

 

 

Megjelent a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatását célzó kiíráshoz tartozó kérdőív

2013. január 8.

 

Elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján „A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás” című (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) pályázathoz kapcsolódó Pályázati Útmutató 1. sz. mellékletét képező kérdőív, valamint 2. sz. mellékletét képező összesítő lap.

További információ: www.nfu.hu/content/10388     

 

 

 

Új leányvállalat a MAgyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programcsoportban

2012. november 29.

 

Az utazásszervezéssel, repülőjegyek értékesítésével és belföldi programszervezéssel foglalkozó cég, Malév Air Tours Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft. (MAT) 100%-os üzletrészét megvásárolta a Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft. Az akvizíció eredményeképpen létrejövő leányvállalat a Program végrehajtásához szükséges professzionális beutaztatói háttér biztosításában nyújt majd segítséget.

További információ a Sajtószoba menüpontban olvasható, Elkelt a Malév Air Tours címmel. 

 

 

 

 

Fogászati turizmus ma

2012.november24. 

 

A magyar fogászati turizmus jelenéről szól Wagner Zsuzsa egyik írása a Turizmus Panoráma Bulletin oldalain.

A cikket az alábbi linkre kattintva olvashatják el a turizmus.com weboldalon: 

http://www.turizmus.com/cikk/index/13/10002/turizmus_hirek/22100

 

 

Hazai források a fogászatoknak

2012. október

 

Közel negyven fogászati vállalkozás nyert el egyenként 10 és 30 millió forint közötti támogatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által a múlt év végén meghirdetett pályázaton. "A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás" (2011-ÚSZT-TU-2) elnevezésű pályázat októberben kihirdetett nyerteseinek listája weboldalunkon, a Nyertes pályázók menüpont alatt is megtalálható.

Megjelent a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatását célzó pályázat (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) támogatott projektjeinek listája.

2012. október 3.


Az Új Széchenyi Terv keretében 2011. december 28-án megjelent, a Turisztikai Célelőirányzat (TC) forrásainak terhére „A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás” című (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) pályázat célja a magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztés támogatása.


A nyertes vállalkozások listáját a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán érhetik el az alábbi linkre kattintva:

http://www.nfu.hu/a_fogaszati_turizmusban_erdekelt_fogaszatok_tamogatasat-celzo_palyazat_tamogatott_projektjeinek_listaja

 

 

 

 

 

Turizmus.com: Az MT Zrt.-t bevonják az attrakciófejlesztések véleményezésébe

2012. október 02.

 

A nemzetgazdasági miniszter október elsején, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága előtti beszámolójában elmondta, az NGM munkatársai elkészültek az új turizmusfejlesztési koncepció tervezetével, amelyet jelenleg kormányzati szakértők elemeznek, hogy heteken belül a bizottság, valamint a szakmai szervezetek elé tárhassák.A teljes cikket az alábbi linkre kattintva érheti el:

http://www.turizmus.com/cikk/index/1/10002/turizmus_hirek/21299

 

 

 

 

Magyar Nemzet Online: A turizmus húzhatja majd a magyar gazdaságot

2012. október 01.

 

Elkészült a nemzeti turizmusfejlesztési koncepció tervezete; ha sikerül megragadni a lehetőségeket, a következő években a turizmus lehet a magyar gazdaság egyik legfontosabb húzóágazata a feldolgozóipar és a mezőgazdaság-élelmiszeripar mellett – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának hétfői ülésén.


A Magyar Nemzet cikkét a linkre kattintva olvashatja:

http://mno.hu/gazdasag/a-turizmus-huzhatja-majd-a-magyar-gazdasagot-1108806

 

 

 

 

 

Vasnépe: Fogászatban vezető helyen

2012. szeptember. 27.

 

Hazánk nem csupán az európai fogászati turizmus teljes forgalmának közel negyven százalékát bonyolítja le, hanem egyes szakértők szerint hamarosan globálisan is piacvezetővé válhat. Ugyanakkor ezen a területlen is élesedik a verseny, hiszen a környező kelet-, és dél-európai országok még alacsonyabb árakkal próbálják elcsábítani ezt az ígéretes turisztikai célcsoportot.

 

A Pannon Lapok újságírója többek közt erről beszélgetett a Program vezetőjével, Szűcs Lászlóval.

 

A teljes cikket a következő linken olvashatja:

 http://www.vasnepe.hu/gazdasag/20120927_dentalturizmus

 

 

 

 

 

 

2012. szeptember


Gratulálunk a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz kapcsolódó pályázat, az „Innováció a fogászatban” (GOP-2011-1.3.1/F, KMOP-2011-1.1.4/F) tárgyú kiírás eddigi nyerteseinek! 

 

A támogatást elnyerők folyamatosan bővülő listáját figyelemmel kísérhetik a Nyertes pályázók menüpont alatt.

 

http://www.mftf.hu/nyertes-palyazok

 

 

 

 

2012. június 21.

 

Debrecen, Miskolc és Székesfehérvár után ma Pécsett is megrendezésre került az 'Innováció a fogászati turizmusban' elnevezésű regionális innovációs workshop, amely a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., a Regionális Innovációs Ügynökségek Hálózata és a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programiroda közös szervezésében zajlik. 

 

A kerekasztal-beszélgetéseken turisztikai szakemberek, érdekvédelmi szervezetek és orvosi kamarák képviselői, kórházigazgatók együtt gondolkodva keresik a megoldásokat, lehetőségeket a K+F+I tevékenység erősítésének lehetséges módjairól és eszközeiről az egészségturizmus területén. 

 

A workshop sorozat következő állomásai:

június 27. Győr

július 4. Szeged

 

 

 

 

 

2012. június 6.

 

Székesfehérvári állomásához ért az 'Innováció a fogászati turizmusban' címmel, a Széchenyi Programiroda és a Regionális Innovációs Ügynökségek Hálózatával közös szervezésben zajló regionális innovációs workshop sorozatunk.

 

A kutatás-fejlesztés-innováció és egészségturizmus kapcsolatáról szóló kerekasztal-beszélgetések célja, hogy a fogászati kamarák és különböző érdekvédelmi szervezetek képviselői mellett oktatók, kórházigazgatók, továbbá a turizmus területén dolgozó regionális vezetők közösen találjanak megoldást - többek közt - egy integrált szemléletű fejlesztési-támogatási rendszer kialakításának és működtetésének lehetőségére, illetve arra, hogy a fogászati turisztikai innovációs modell hogyan adaptálható az egészségturizmus többi területére.

 

A június 6-ai workshop következő állomásai:

június 21-én Pécsett és június 27-én Győrött lesznek.

 

 

 

 

2012. június 1.

 

Lezárult május 31-ével az Új Széchenyi Terv keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiírásában a Turisztikai Célelőirányzat 2011. évi forrásainak terhére nyitott pályázat (2011-ÚSZT-TU-2) határideje a magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztésének támogatására.

 

A pályázat célja, hogy a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatása révén, a szakma összefogása mellett Magyarország versenyképessége javuljon egy olyan hálózati innováción alapuló összehangolt fejlesztésen keresztül, melynek köszönhetően a fogászati vállalkozások szolgáltatás minőségi, technológiai felkészültségének, operatív teljesítőképességének a szintje a nemzetközi versenyhelyzetben helytállva, kimutathatóan tovább nőhessen.

 

A fogászati szektor vállalatai március 1-jétől május 31-éig pályázhattak a turisztikai célelőirányzat fogászati turizmus fejlesztésére elkülönített egymilliárd forintos keretére.

 

A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programban regisztrált és résztvevők közül 41 fogászati vállalkozás pályázott a keretre a Programiroda pályázatíró szaktanácsadóinak segítségével. Sok sikert kívánunk nekik!

 

 

 

 

 

2012. május 25.

 

 

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. és a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programiroda közös szervezésében Kutatás-fejlesztési kerekasztal címmel regionális innovációs workshop-sorozat vette kezdetét májusban. 

 

17-én Debrecenben, 23-án Miskolcon beszélgettünk a kutatás-fejlesztés-innováció és egészségturizmus kapcsolatáról, a következő állomás pedig Székesfehérvárott lesz, június 6-án. A kerekasztal-beszélgetések célja: az útkeresés, a lehetőségek és ötletek megfogalmazása a megvitatandó kérdések kapcsán.

 

A meghívottak a következő kérdéseket járják körül: a Kkv-k és a K+F+I lehetőségek; a fogászati turizmus specifikumai; a fogászati turisztikai innovációs modell adaptálása az egészségturizmus többi területére; a K+F+I tevékenység erősítésének lehetséges módjai és eszközei az egészségturizmus területén; integrált szemléletű fejlesztési-támogatási rendszer kialakításának és működtetésének lehetőségei. 

 

A kamarák és érdekvédelmi szervezetek képviselői mellett a workshopon részt vesznek a turizmus területén dolgozó szakemberek, továbbá oktatók, kórházigazgatók, regionális vezetők is.

 

 

 

 

 

2012. május 4.

 

 

A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programiroda Regionális Workshopot tartott 2012. május 2-án, 3-án és 4-én fogorvosoknak, fogtechnikusoknak, egyetemi oktatóknak, illetve további, a fogászati szektorban tevékenykedő szakmai szervezetek képviselőinek. 

 

A workshop célja a fogászati turizmushoz kapcsolódó eddig legnagyobb magyarországi ágazati kutatás előzetes eredményeinek bemutatása, véleményezése és feldolgozása volt.

 

Az előadások után a meghívottaknak lehetőségük volt arra, hogy a hazai fogászati turizmus és a fogászati, fogtechnikai képzésfejlesztés kapcsán elmondhassák véleményüket, tapasztalataikat, esetleges hiányukat, észrevételeiket. A szakmai beszélgetések hasznos információkkal szolgáltak – ezúton is köszönjük a résztvevőknek a hozzászólásokat!

 

A rendezvényen a felmerülő kérdésekre elhangzott javaslatok, vélemények, észrevételek bekerülnek a kutatási program Záró Tanulmányába, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, a Nemzeti Munkaügyi Hivatalnak, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézetnek továbbítunk, és amelynek megállapításait az érintett szervezetek integrálhatják a fogászati szektort érintő területek szakmai folyamataiba.

 

 

 

 

 

Figyelem! MÓDOSULT AZ INNOVÁCIÓ A FOGÁSZATBAN CÍMŰ KIÍRÁS FELHÍVÁSA

 

Módosítás történt az Innováció a fogászatban című (GOP-2011-1.3.1/F illetve KMOP-2011-1.1.4/F kódszámú) pályázati kiírás felhívásában.

 

Pontosították az alábbi fejezeteket:

 

- A.1.1. pont: A Turisztikai Célelőirányzatból történő pályázat lehetőségének feltüntetése.

- A.2.1. pont: a kisfelhős modell megjelentetése és időarányos darabszámok feltüntetése.

- A.5.4. pont: egy értelmező bekezdés arra vonatkozóan, hogy aki csak egy tört évvel rendelkezik, annak mi a bázislétszám, amihez a növekményt vállalnia kell.

- B.2. pont: dd) bekezdés helyett g) bekezdés beemelése, amelyen belül a gb) alpont lehetővé teszi, hogy aki a működési engedélyt megigényelte, az már pályázhasson.

- B.4. a) működési engedélyre vonatkozó mondat pontosítása ennek megfelelően.

- B.4. b) TEÁOR 23.42.

 

Forrás: http://ujszechenyiterv.gov.hu/modosult_az_innovacio_a_fogaszatban-cimu_kiiras_felhivasa_es_adatlapja

 

 

 

 

 

 

Figyelem!

 

MÓDOSÍTÁS TÖRTÉNT A FOGÁSZATI TURIZMUSBAN ÉRDEKELT FOGÁSZATOK TÁMOGATÁSÁT CÉLZÓ KIÍRÁS DOKUMENTÁCIÓJÁBAN

 

2012. április 17.

 

A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatásaira meghirdetett, 2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú támogatási konstrukció Pályázati Felhívása, Pályázati Útmutatója és Projekt adatlapja módosult.

 

Minisztériumi döntés eredményeképpen módosul a konstrukcióra pályázók köre. Ennek megfelelően nem kizárólag a GOP-2011-1.3.1/F vagy KMOP-2011-1.1.4/F kiírás nyertes pályázói pályázhatnak jelen konstrukció keretében, hanem erre minden olyan pályázónak is lehetősége nyílik, akik a GOP-2011-1.3.1/F vagy KMOP-2011-1.1.4/F kiírások keretében befogadásra alkalmasnak ítélt, azaz a - másik két támogatási konstrukció Részletes Pályázati Útmutatójában és Pályázati Felhívásában foglalt – befogadási kritériumoknak megfelelő pályázattal rendelkeznek.

 

További információ: 

http://www.nfu.hu/modositas_tortent_a_fogaszati_turizmusban-erdekelt_fogaszatok_tamogatasat_celzo_kiiras_dokumentaciojaban

 

 

 

 

 

Fogászati turizmus: a legnépszerűbb úti cél Magyarország!

 

Egy angol egészségügyi tanácsadó cég arra volt kíváncsi, hogy olvasói közül vajon mennyien és miért utaznak el külföldi országokba, hogy ott részesüljenek valamilyen egészségügyi ellátásban. A felmérésből nem csak az derült ki, hogy melyek a legnépszerűbb célállomások, s mik a leggyakoribb kezelések, de az is, hogy a betegek mennyire voltak elégedettek magával az eljárással illetve a kiszolgálás minőségével. A maga nemében ez a valaha készült legnagyobb szabású tanulmány, számol be a Dental Tribune c. nemzetközi szaklap.

 

A cikk magyarul:  http://www.merjmosolyogni.hu/fogaszati-turizmus-legnepszerubb-uti-cel-magyarorszag.mosoly    

Az eredeti cikk angolul:  http://www.dental-tribune.com/articles/content/id/7879  

 

 

 

 

dentalNET: Hol az egy milliárd? Pályázati források a fogászatok és a fogászati turizmus fejlesztésére

2012. április 6.

 

A DentalNet újságírója arra kérte Szűcs Lászlót, az OTI Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy vonja meg a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program  ismertetése óta eltelt közel egy év mérlegét és a kormánnyal való együttműködés eddigi eredményeit.

 

A teljes cikket itt olvashatja: http://dental.hu/cikkek/hol-az-egy-milliard

 

 

 

Hvg.hu: "A Ryanairnek egyetlen forintot sem fizettünk"

2012. március 30.

 

A HVG.hu interjút készített Horváth Gergellyel, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójával, aki elmondta, hogy a fogászati turizmus még többet is érdemelne a kormányzati egymilliárdnál.

 

(...)

hvg.hu: Mennyire tartja indokoltnak a fogászati turizmus kiemelt állami támogatását? A Magyar Turizmus Zrt. is kiemelten kezeli az egészségturizmust, de a fogászati turizmust nem népszerűsítik külön célzottan.

H.G.: A sajtóban 65-70 milliárd forintra teszik azt az összeget, amit a fogászati kezelésekre idelátogató külföldiek itt hagynak. Úgy tudom, ezek összbevételi adatok, ezekre igazából nincs rálátásunk. Az biztos, hogy az egészségturizmusnak fontos ága az egészségügyi turizmus is.

hvg.hu: Akkor úgy kérdezem, hogy ha önnek lenne egymilliárd forintja, akkor turisztikai szakemberként az állam helyében ön is a fogászati turizmusba fektetne? Ez a terület biztosítja a legjobb megtérülést?

H.G.: Én sokkal többet tennék bele. Sőt, a fogászat mellett idesorolnám még a plasztikai sebészetet, illetve a szemészetet, amiben jelentős növekedési potenciál van.

(...)

 

A teljes cikket elolvashatja itt:

http://hvg.hu/gazdasag/20120329_Horvath_Gergely_interju_Magyar_Turizmus_z 

 

 

 

2012. március 22.

 

 

Napi Gazdaság (2012.03.22.) Címlap és A nap belföldön rovat (3. oldal): 

 

 

Milliárdokat költenek a fogászati turisták

Ilyen is van - Tízmilliárdos bombaüzlet a hazai egészségügyben

 

 

A Napi Gazdaság cikkét elolvashatja itt

 

 

 

 

Már pályázható az 1 milliárd forint fejlesztési támogatás a fogászati turizmus fejlesztésére!

 

Az Új Széchenyi Terv keretében 2012. március 1-jétől pályázható „A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás” című (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) támogatási konstrukció. A pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Turisztikai Célelőirányzat 2011. évi forrásainak terhére hirdette meg, a Turisztikai célelőirányzat felhasználásának és kezelésének részletes szabályairól szóló 14/2002. (XI. 16.) MeHVM rendelet 3. §-ának c) és h) pontjai alapján. 

 

Az egészségturizmus, és azon belül is kiemelten a fogászati turizmus az Új Széchenyi Terv fejlesztéspolitikai programban meghatározottak szerint a magyar gazdaságfejlesztés és fenntartható növekedés egyik kitörési pontja. Érdemben hozzájárulhat az ország versenyképességének javításához, a gazdasági növekedés feltételeinek megteremtéséhez, valamint a foglalkoztatás bővítéséhez. 

 

Az 1 milliárd forint keretösszegű támogatásért pályázatot kizárólag az „Innováció a fogászatban” című (GOP-2011-1.3.1/F illetve KMOP-2011-1.1.4/F kódszámú) kiírásokon nyertes, érvényes működési engedéllyel rendelkező fogászati vállalkozások, egyéni vállalkozók, mint pályázók nyújthatnak be. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint, az elnyerhető támogatás a GOP-2011-1.3.1/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 24 millió Ft, a KMOP-2011-1.1.4/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 30 millió Ft, az összes elszámolható költség maximum 78%-a. 

A jelen pályázati kiírás keretében nyújtott támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatásnak (vissza nem térítendő támogatásnak) minősül.

 

A pályázat beadása 2012. március 1-től 2012. május 31-ig lehetséges. 

 

A Pályázati útmutató és a Projekt adatlap mellett a Pályázati felhívás – módosításokkal egységes szerkezetben – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (www.nfm.gov.hu), a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (www.magzrt.hu), valamint az Új Széchenyi Terv (www.ujszechenyiterv.gov.hu) honlapjáról tölthető le.

 

 

 

2012. március 5.


Orientpress: Fejlesztési támogatás a fogászati turizmus növelésére

http://www.orientpress.hu/95972/RSS

 

Az Új Széchenyi Terv keretében 2012. március 1-jétől pályázható „A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás” című (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) támogatási konstrukció-tudatta az nfu.hu. Beadási határidő: 2012.május 31.

 

Az Új Széchenyi Terv keretében 2012. március 1-jétől pályázható „A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás” című (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) támogatási konstrukció.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetésre kerülő, hazai forrású, Új Széchenyi Terv pályázat célja a magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztés támogatása.

 

Támogatásért pályázatot kizárólag az „Innováció a fogászatban” című (GOP-2011-1.3.1/F illetve KMOP-2011-1.1.4/F kódszámú) kiírásokon nyertes, érvényes működési engedéllyel rendelkező fogászati vállalkozások, egyéni vállalkozók, mint pályázók nyújthatnak be. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint, az elnyerhető támogatás a GOP-2011-1.3.1/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 24 millió Ft, a KMOP-2011-1.1.4/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 30 millió Ft, az összes elszámolható költség maximum 78%-a.

 
A kiírás 2011. december 30-án meghirdetett pályázati felhívása módosult, valamint a dokumentáció kiegészült a Pályázati útmutató és a Projekt adatlap című dokumentumokkal.
 
A pályázati felhívás az alábbi két pontban módosult:
1. A Pályázati felhívás B.2. c) pontja a következő bekezdéssel egészül ki:
 
„Nem vehet részt a pályázaton az a szervezet/vállalkozás, amely nem felel meg az alacsony keresetű munkavállalók bérének emelését ösztönző egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi XCIX. törvénynek, az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CLVI. törvénynek (460.§), valamint a munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges munkabéremelés 2012. évi elvárt mértékéről és a béren kívüli juttatás ennek keretében figyelembe vehető mértékéről szóló 299/2011. (XII.22.) Korm. rendelettel bevezetett feltételeknek, tehát a pályázat benyújtásának időpontjáig nem hajtotta végre az e törvény szerinti béremelést valamennyi folyamatosan foglalkoztatott munkavállalója esetében.”
 
2. A Pályázati felhívás F.1.2. pontjának a továbbiakban nem képezi részét a következő állítás:
 
„- a pályázó a költségvetést árajánlatokkal támasztja alá (a pályázat benyújtásának egyébként nem feltétele az árajánlatok csatolása);”
 
A Pályázati útmutató és a Projekt adatlap mellett a Pályázati felhívás – módosításokkal egységes szerkezetben – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (www.kormany.hu), a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (www.magzrt.hu), valamint az Új Széchenyi Terv (www.ujszechenyiterv.gov.hu) honlapjáról tölthető le.
 
A pályázat beadása 2012. március 1-től 2012. május 31-ig lehetséges.
 
(OrientPress Hírügynökség)

 

 

 

 

 

2012. február 14.


 

Tisztelt Hölgyem, Uram!

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt Országos Szakmai Konferenciasorozatára.

A fórumok célja, hogy a fogorvosokat és a fogtechnikusokat megismertesse az Új Széchenyi Tervben rejlő fejlesztési lehetőségekkel és segítséget nyújtson számukra.

A fórumok helyszínéről és időpontjairól, az alábbi linkre kattintva tájékozódhat!

Országos Szakmai Fórumok

Várjuk Önt szeretettel!

Szűcs Mátyás Gábor 

végrehajtásért felelős igazgató

 

Széchenyi Programiroda Tanácsadó

és Szolgáltató Nonprofit Kft.

1053 Budapest, Szép utca 2., II. emelet

Mobil: +36 20 596 20 05 

Tel.: +36 1 327 0830 

Fax: +36 1 327 0833

szucs.matyas@szechenyiprogramiroda.hu

 

 

Időpont 

Helyszín 

Február 15. 17.30

Budapest, Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Oktatási Központ (Szentkirályi u. 47.).

Február 16. 10:00

Debrecen, Debreceni Egyetem Fogászati Klinika (Nagyerdei u. 98.)

Február 17. 10:00

Pécs, Pécsi Tudományegyetem Fogászati Klinika (Dischka Győző utca 5.)

Február 21. 9:00

Győr, Kálvária Hotel Carmen Étterem (Kálvária u. 22/D.)

Február 21. 16:00

Mosonmagyaróvár, Polgármesteri Hivatal (Fő u 11.)

Február 22. 9:00

Sopron, Rosengarten Étterem (Lackner K. u. 64.)

Február 22. 16:00

Sárvár, Vitalmed Hotel (Vadkert u. 1.)

Február 23. 9:00

Hévíz, Zena Beuty&Med Center (Széchenyi u. 6.)

Február 23. 16:00

Székesfehérvár, Fejér Megyei Kormányhivatal Réz terem (Piac tér 12-14.)

Február 27. 13:00

Szeged, Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal (Dugonics tér 13.)

Február 27. 16:00

Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat (Deák Ferenc tér 3.)

Február 28. 17.30

Budapest, Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Oktatási Központ (Szentkirályi u. 47.).

 

 

 

 

2012. február 10.

 

 

 

Figyelő (2012/6. szám), Gazdaság és Politika rovat:

Érzéstelenített üzlet

Fogászati turizmus: kitörés vagy lenyúlás?

 

 

 

A Figyelő cikkét elolvashatja itt

 

 

 

 

 

 

 

2012. január 19.

Világgazdaság: Megkapják a pénzt a fogászatok

Fogorvosok: érkezik az ígért pénz

 

A hazai fogászati vállalkozások heteken belül benyújthatják a támogatási kérelmüket arra a pályázatra, amelynek finanszírozását még tavaly áprilisban teremtette elő a kormányzat, amikor egymilliárd forintot csoportosított át a turisztikai célelőirányzatba a hazai fogászati turizmus fellendítésére.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium december végén hirdette meg a fogászati vállalkozásoknak az a pályázatot, amelyre a kiírás szerint azok jelentkezhetnek, amelyek az Innováció a fogászatban című uniós forrású kiírásra nyertes pályázatot adtak be. Utóbbi kiíráson viszont csak azok a fogászatok indulhatnak, amelynek csatlakoztak a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz, amely tavaly tavasszal indult el a kormány és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI) között létrejött megállapodással.

 
A program egyik célja piaci eszközökkel segíteni, hogy a külföldi páciensekre specializálódott hazai fogászatok évi 60-70 milliárd forintos bevételének mintegy harmadát ne külföldi betegközvetítő cégek fölözzék le. Utóbbi vállalkozások ugyanis 25-35 százalékos jutalékot számolnak fel a kiközvetített külföldi páciensek után. Az OTI ezzel szemben csak 15 százalékos közvetítői díjat kér majd, amely fokozatosan csökken majd, 2017-től már csak 10,5 százalék lesz. 

(...)

További részletek: Világggazdaság (2012. január 19., 6. oldal)

 

 

2012. január 19.

Origo: Nem kér állami támogatást Orbán Viktor fogorvosa


http://www.origo.hu/itthon/20120119-orban-viktor-fogorvosa-nem-ker-allami-tamogatast-a-fogaszatoknak-kiirt.html

 

Másfél hónap múlva pályázhatnak a fogászati vállalkozások arra az egymilliárd forintra, amelyet tavaly májusban különített el a kormány a fogászati turizmus fejlesztésére - írja a Világgazdaság. Bátorfi Béla, Orbán Viktor fogorvosa "morális okokból" nem pályázik állami forrásra, és az eddigi sajtóhírekkel ellentétben "egyetlen forint támogatást sem kapott" - mondta az Orvosi Turizmus Iroda vezetője.
 
Márciusban pályázhatnak a magyar fogorvosok arra az egymilliárd forintra, amelyet a hazai fogászati turizmus fellendítésére csoportosított át a kormány tavaly - írja a Világgazdaság.
 
A kormány és az Orvosi Turizmus Iroda (OTI) által indított program egyik célja piaci eszközökkel megakadályozni, hogy a külföldi páciensekre szakosodott hazai fogászatok évi 60-70 milliárd forintos bevételének mintegy harmadát külföldi betegközvetítő cégek fölözzék le. Utóbbi vállalkozások ugyanis 25-35 százalékos jutalékot számolnak fel a kiközvetített külföldi páciensek után. Ezzel szemben az OTI a programhoz csatlakozó fogászoktól csak 15 százalékos közvetítői díjat kér, és ez fokozatosan csökken majd, 2017-től már csak 10 és fél százalék lesz - írja a gazdasági napilap.
 
Orbán Viktor fogorvosa, Bátorfi Béla "nem pályázik a fogorvosi szektor számára meghirdetett források egyikére sem" - mondta az OTI vezérigazgatója, Szűcs László. Korábban kiderült, hogy Bátorfi Béla fogorvos az egyik alapítója az Országos fogászati turizmus fejlesztési programnak, és az ezzel szorosan együttműködő Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-nek. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője akkor azt mondta, nincs semmi kapcsolat az egymilliárd forint átcsoportosítása és a fogorvos személye között.

 

 

2012. január 6.
Világgazdaság: Egymilliárd hazai pénzből fogorvosoknak

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/egymilliard-hazai-penzbol-fogorvosoknak-366043

 

Fogászati turizmus 
A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és összehangolt piacfejlesztése a célja az Új Széchenyi-terv keretében a héten kiírt pályázati felhívásának. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett, hazai forrásokból finanszírozott pályázatra kizárólag a december legvégén, az Innováció a fogászatban című kiíráson nyertes, valamint érvényes működési engedéllyel rendelkező fogászati vállalkozók jelentkezhetnek. (A GOP-2011-1.3.1/F, illetve KMOP-2011-1.1.4 kódjelű innovációs kiírásokra jelentkezőknek pedig a kiírás szerint kötelező részt venniük a fogászati turizmusról szóló pályázaton is.)
A kormány megtartotta ígéretét: a tavaly nyári nyilatkozatokhoz hasonló, egymilliárd forintos keretösszeggel hirdette meg a fogászati turisztikai pályázatot. Ezen belül a GOP-pályázaton nyertesek 10–24 millió forintra, míg a Közép-Magyarország régióból pályázók 10–30 milliós támogatásra számíthatnak, ez az összes elszámolható költségeik legfeljebb 78 százaléka lehet.
A MAG Zrt. által kezelt pályázatra jelentkezni március 1-jétől 2012. május 31-ig lehet.

 

 

2012. január 2.


A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programiroda az alábbi segítséget nyújtja a 2011. december 23-án megjelent „Innováció a fogászatban” (GOP-2011-1.3.1/F, KMOP-2011-1.1.4/F) tárgyú pályázathoz:

A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programban regisztrált, potenciális pályázók, akik mielőbb be szeretnék adni a pályázatukat, a következő strukturált, információt, illetve esélyegyenlőséget biztosító ütemezésben és formában kaphatnak segítséget a dokumentáció sikeres elkészítéséhez:

1. 2012. január 2-ai héttől (FORMAI, ONLINE SEGÍTSÉG): regisztrált tagjaink az erre irányuló igényük beérkezése után megkapják az adatbekérőt elektronikusan, amit mielőbb várunk vissza HIÁNYTALANUL kitöltve;

2. 2012. január 9-ei héttől (TARTALMI-SZAKMAI, SZEMÉLYES - ESETI JELLEGŰ - SEGÍTSÉG): akik január 5-ig hiánytalanul visszaküldik az adatbekérőt, várhatóan január 10-én, 11-én és 12-én késő délután kiscsoportos személyes konzultáció során kapnak segítséget a pályázat beadásához, akár a know how hasznosítás, a „Tanácsadás igénybe vétele a fogászati ágazathoz kapcsolódó innovációs eredmények adaptálása céljából”;

3. 2012. január 23-ai héttől (ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN, DE ÁLLANDÓAN MŰKÖDŐ): Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programiroda személyes ügyfélszolgálatán segítjük a pályázókat.

Sikeres pályázatokat kívánunk! Munkatársainkat keresse a megadott elérhetőségeken! További felvilágosítás: Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programiroda – Elérhetőségek és a Hasznos információk menüpont alatt

 

 

 

2012. január 2.

OrientPress: Pályázat a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatására 

http://www.orientpress.hu/93086/RSS

 


Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás című (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) kiírás pályázati felhívása.A pályázat benyújtásának határideje: 2012. május 31.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetésre kerülő, hazai forrású, Új Széchenyi Terv pályázat célja a magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztésének támogatása.

 

Támogatásért pályázatot kizárólag az „Innováció a fogászatban” tárgyú, GOP-2011-1.3.1/F vagy KMOP-2011-1.1.4/F kódszámú kiírásokon nyertes, érvényes működési engedéllyel rendelkező fogászati vállalkozások, egyéni vállalkozók, mint pályázók nyújthatnak be. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint, az elnyerhető támogatás a GOP-2011-1.3.1/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 24 millió Ft, a KMOP-2011-1.1.4/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 30 millió Ft, az összes elszámolható költség maximum 78%-a.

 

Jelen pályázat célja, hogy a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatása révén, a szakma összefogása mellett Magyarország versenyképessége javuljon.

 

A pályázat beadása 2012. március 1-jétől 2012. május 31-ig lehetséges.

 

A pályázat kezelője a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., a Pályázati Felhívás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (www.kormany.hu), az Új Széchenyi Terv (www.ujszechenyiterv.gov.hu) és a Közreműködő Szervezet, azaz a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (www.magzrt.hu) honlapjáról tölthető le.

 

 

 

2012. január 2.

EU Pályázati Portál: Új pályázati kiírás kiemelt turisztikai termék – és attrakciók fejlesztésre Dél-alföldi régióban

http://eupalyazatiportal.hu/uj-palyazati-kiiras-kiemelt-turisztikai-termek-es-attrakciok-fejlesztesre-del-alfoldi-regioban/  

 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a „Kiemelt turisztikai termék – és attrakciók fejlesztése” című, DAOP-2.1.1/G-11 kódszámú kiírás.

forrás: NFÜ

 

 

 

2011. december 30.

UjSzechenyiTerv.info: Megjelent a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatását célzó pályázati felhívás
2011. december 30.
http://www.ujszechenyiterv.info/2011/12/megjelent-a-fogaszati-turizmusban-erdekelt-fogaszatok-tamogatasat-celzo-palyazati-felhivas/  


Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás című (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) kiírás pályázati felhívása.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetésre kerülő, hazai forrású, Új Széchenyi Terv pályázat célja a magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztésének támogatása.

 

Támogatásért pályázatot kizárólag az „Innováció a fogászatban” tárgyú, GOP-2011-1.3.1/F vagy KMOP-2011-1.1.4/F kódszámú kiírásokon nyertes, érvényes működési engedéllyel rendelkező fogászati vállalkozások, egyéni vállalkozók, mint pályázók nyújthatnak be. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint, az elnyerhető támogatás a GOP-2011-1.3.1/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 24 millió Ft, a KMOP-2011-1.1.4/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 30 millió Ft, az összes elszámolható költség maximum 78%-a.  

 

Jelen pályázat célja, hogy a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatása révén, a szakma összefogása mellett Magyarország versenyképessége javuljon.  

 

A pályázat beadása 2012. március 1-jétől 2012. május 31-ig lehetséges.  

 

A pályázat kezelője a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., a Pályázati Felhívás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (www.kormany.hu), az Új Széchenyi Terv (www.ujszechenyiterv.gov.hu) és a Közreműködő Szervezet, azaz a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (www.magzrt.hu) honlapjáról tölthető le.  

 

Forrás: ujszechenyiterv.gov.hu

 

 

Fogorvosi Szemle: Pályázatok - Fogászati Turizmus
http://www.mfe-hda.hu/hirek/88  

 


2011. december 19-én, Herceghalmon megrendeztük a II. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferenciát.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a fogászati szektorhoz kapcsolódó vállalkozások majdnem 180 vezetője, képviselője eljött, érdeklődött Programunk iránt, s fontosnak tartotta,
hogy közös szakmai összefogással, közös munkával Magyarország képes legyen megtartani az elmúlt években kiérdemelt pozícióját, mint Európa fogászati központja. Ezúton is
köszönjük mindazoknak a részvételt, akik megtiszteltek bennünket személyes jelenlétükkel, de azoknak a kollégáknak, partnereknek is köszönjük a támogatást, akik bár egyéb
elfoglaltságaik miatt nem tudtak eljönni konferenciánkra, de támogatásukról biztosítottak minket.

 

A II. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia előadói közt köszönthettük a Magyar Kormány oldaláról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Széchenyi Programiroda, illetve
a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ - MAG Zrt. - első számú vezetőit, valamint a Program pályázati, pénzügyi és finanszírozás szervező szakembereit.

 

 


Tenderekhaza.hu: Innováció a fogászatban  

http://www.tenderekhaza.hu/innovacio-a-fogaszatban.html

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program
és Közép-Magyarországi Operatív Program Innováció a fogászatban
tárgyú pályázathoz 
Kódszám:
GOP-2011-1.3.1/F
KMOP-2011-1.1.4/F

 

(...)

 

 

2011.december 30.

pmkp.hu: Megjelent a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatását célzó pályázat 

http://pmkp.hu/megjelent-fog-szati-turizmusban-rdekelt-fog-szatok-t-mogat-s-t-c-lz-p-ly-zat  

 


Az elnyerhető támogatás minimum 10 millió Ft, maximum 30 millió Ft, mértéke maximum 78%.

 

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetésre kerülő, hazai forrású, Új Széchenyi Terv pályázat célja a magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztésének támogatása. A fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatása révén átfogóbb célja, hogy a szakma összefogása mellett Magyarország versenyképessége javuljon.  

 

Támogatásért pályázatot kizárólag az „Innováció a fogászatban” tárgyú kiírásokon nyertes, érvényes működési engedéllyel rendelkező fogászati vállalkozások, egyéni vállalkozók, mint pályázók nyújthatnak be.
A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint.  

 

A pályázat beadása 2012. március 1-jétől 2012. május 31-ig lehetséges.

 

 

2011. december 29.

NFÜ.hu: A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás

http://www.nfu.hu/doc/3234

 

 

2011. december 29.

EU Pályázati Portál: Megjelent a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatását célzó pályázati felhívás

http://eupalyazatiportal.hu/megjelent-a-fogaszati-turizmusban-erdekelt-fogaszatok-tamogatasat-celzo-palyazati-felhivas/ 

 


Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás című (2011-ÚSZT-TU-2 kódszámú) kiírás pályázati felhívása.

(forrás: NFÜ)

 

 

2011. december 29.

Mag Zrt.hu: 2011-SZT-TU-2 – A magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztéshez kapcsolódó támogatás c. pályázat 


http://magzrt.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1759:2011-szt-tu-2-a-magyarorszagi-fogaszati-turizmus-terueleten-mkoed-magyar-fogaszati-vallalkozasok-versenykepessegenek-javitasa-es-halozati-innovacio-kereteben-megvalosulo-oesszehangolt-piacfejleszteshez-kapcsolodo-tamogatas-c-palyazat&catid=29:hazai-forrasok&Itemid=115

 


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetésre kerülő, hazai forrású, Új Széchenyi Terv pályázat célja a magyarországi fogászati turizmus területén működő magyar fogászati vállalkozások versenyképességének javítása és hálózati innováció keretében megvalósuló összehangolt piacfejlesztésének támogatása.

 

Támogatásért pályázatot kizárólag az „Innováció a fogászatban” tárgyú, GOP-2011-1.3.1/F vagy KMOP-2011-1.1.4/F kódszámú kiírásokon nyertes, érvényes működési engedéllyel rendelkező fogászati vállalkozások, egyéni vállalkozók, mint pályázók nyújthatnak be. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint, az elnyerhető támogatás a GOP-2011-1.3.1/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 24 millió Ft, a KMOP-2011-1.1.4/F kiíráson nyertes pályázók esetében minimum 10 millió Ft, maximum 30 millió Ft, az összes elszámolható költség maximum 78%-a.

 

Jelen pályázat célja, hogy a fogászati turizmusban érdekelt fogászatok támogatása révén, a szakma összefogása mellett Magyarország versenyképessége javuljon.

 

A pályázat beadása 2012. március 1-jétől 2012. május 31-ig lehetséges.


A pályázat kezelője a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., a Pályázati Felhívás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (www.kormany.hu), az Új Széchenyi Terv (www.ujszechenyiterv.gov.hu) és a Közreműködő Szervezet, azaz a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (www.magzrt.hu) honlapjáról tölthető le.
 
Letölthető dokumentumok:
Pályázati felhívás

 

 

2011. december 29.

Forrásfigyelő.hu: Innováció a fogászatban / GOP-2011-1.3.1/F, KMOP-2011-1.1.4/F

http://forrasfigyelo.hu/?page=palyazat&innovacio_a_fogaszatban___gop_2011_1_3_1_f__kmop_2011_1_1_4_f=&ref=22956

 


A Magyar Kormány célja az eredményeink megőrzése mellett olyan egyedi innovációs program megvalósítása, mely a multiplikátor hatása végett a következő 5 évben a jelentős foglalkoztatási hatás mellett hálózati típusú együttműködést generál a kkv szektorban, egységesített ágazati sztenderdjein keresztül működési biztonságot nyújt mind a páciensnek, mind a szolgáltatónak, optimalizált működési környezettel növeli az adózási fegyelmet, mely lehetőséget ad a felnőttképzés, a technológia- és a piacfejlesztés területein a regionális, majd globális szolgáltató centrumainak megteremtésére. A kiemelt szakpolitikai célnak megfelelően a jelen pályázati kiírás célja a fogászati ágazatban működő innovatív vállalkozások fejlesztése korszerű, magas értéket képviselő, szolgáltatások, technológiák kidolgozása és piaci bevezetése révén.

 

 

2011. december 27. 

fogABC.hu: Sok olasz választ közép-kelet-európai fogorvost

http://fogabc.hu/hirek/sok-olasz-valaszt-kozep-kelet-europai-fogorvost/11129

 


Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:
Róma, (MTI) - Az utóbbi öt évben 150 százalékkal ötvenezerre emelkedett a közép-kelet-európai, közöttük magyar fogorvost választó olaszok száma - derül ki a Codacons olasz fogyasztóvédő egyesület felméréséből.

    A "fogorvosi turizmus" kizárólagos célállomásának Közép-Kelet-Európa számít, Magyarország, Horvátország, Románia és Szlovénia. A bővülés magyarázata nagyon egyszerű: hídról, koronáról vagy fogprotézisről legyen szó, ezekben az országokban ugyanazért a szolgáltatásért a páciens az olaszországi fogorvosi ártáblázatban szereplő összegnél hatvan százalékkal kevesebbet fizet - ismertette az olasz hírügynökségeknek a Codacons elnöke, Carlo Rienzi.
    Hozzátette, a kedvezményes árat az úti- és szállásköltség sem emeli meg jelentősen és külföldön nincs hosszú várakozási idő, ellentétben az olasz fogorvosi gyakorlattal.
    A fogyasztóvédők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a külföldi fogorvos választása nem kockázatmentes a kezelés biztonságának és a használt anyag minőségének ellenőrizhetetlensége miatt. Az olasz fogorvosszövetség ezzel egy időben rádiós reklámkampánnyal szólítja fel az olaszokat arra, hogy ne Közép-Kelet-Európába menjenek fogorvoshoz, mivel nem minden olasz fogorvos drága és legalább olyan jól dolgoznak mint a külföldiek.
    A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 8 ezer olasz turista érkezett Magyarországra gyógy- és egészségturisztikai céllal.
    Ezzel a motivációval a legtöbben, 662 ezren Ausztriából érkeztek Magyarországra 2010-ben. Németországból 341 ezren, Szlovákiából 216 ezren, Lengyelországból 117 ezren jöttek Magyarországra gyógy- és egészégturisztikai céllal, míg az Egyesült Államokból ezren, Ázsiából 3 ezren érkeztek.

 

 

2011. december 26. 

uzleti-innovacio.blog.hu: Fogtündérek, fogmanók - figyelem! Megjelent az Innováció a fogászatban című pályázat

http://uzleti-innovacio.blog.hu/2011/12/26/fogtunderek_fogmanok_figyelem_megjelent_az_innovacio_a-fogaszatban_cimu_palyazat
http://www.blogtimes.hu/?p=122588

 


Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az Innováció a fogászatban című pályázat dokumentációja.

 

A pályázati felhívás célja az eredményeink megőrzése mellett olyan egyedi innovációs program megvalósítása, mely a multiplikátor hatása végett a következő 5 évben a jelentős foglalkoztatási hatás mellett hálózati típusú együttműködést generál a kkv szektorban, egységesített ágazati sztenderdjein keresztül működési biztonságot nyújt mind a páciensnek, mind a szolgáltatónak, optimalizált működési környezettel növeli az adózási fegyelmet, mely lehetőséget ad a felnőttképzés, a technológia- és a piacfejlesztés területein a regionális, majd globális szolgáltató centrumainak megteremtésére.

 

A kiemelt céloknak megfelelően a pályázati felhívás célja a fogászati ágazatban működő innovatív vállalkozások fejlesztése korszerű, magas értéket képviselő, szolgáltatások, technológiák kidolgozása és piaci bevezetése révén. Országosan a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd forint, míg a Közép-magyarországi régióban a rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 500 millió forint a 2012-13. évekre.

 

Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 3 millió forint, maximum 30 millió forint, budapesti megvalósítási helyszín esetén maximum 20 millió forint lehet.

 

A pályázatok benyújtása 2012. január 16-tól 2013. március 31-ig lehetséges. (NFÜ/SFF)

 

 

2011. December 25.

SFF tender.hu: Innováció a fogászatban

http://www.sff.hu/11834.hir.innovacio_a_fogaszatban

 


Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az Innováció a fogászatban című pályázat dokumentációja.

 

A pályázati felhívás célja az eredményeink megőrzése mellett olyan egyedi innovációs program megvalósítása, mely a multiplikátor hatása végett a következő 5 évben a jelentős foglalkoztatási hatás mellett hálózati típusú együttműködést generál a kkv szektorban, egységesített ágazati sztenderdjein keresztül működési biztonságot nyújt mind a páciensnek, mind a szolgáltatónak, optimalizált működési környezettel növeli az adózási fegyelmet, mely lehetőséget ad a felnőttképzés, a technológia- és a piacfejlesztés területein a regionális, majd globális szolgáltató centrumainak megteremtésére.

 

A kiemelt céloknak megfelelően a pályázati felhívás célja a fogászati ágazatban működő innovatív vállalkozások fejlesztése korszerű, magas értéket képviselő, szolgáltatások, technológiák kidolgozása és piaci bevezetése révén. Országosan a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd forint, míg a Közép-magyarországi régióban a rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 500 millió forint a 2012-13. évekre.

 

Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 3 millió forint, maximum 30 millió forint, budapesti megvalósítási helyszín esetén maximum 20 millió forint lehet.

 

A pályázatok benyújtása 2012. január 16-tól 2013. március 31-ig lehetséges.

 

Forrás / szerző: 
NFÜ

 

 

2011. december 19.  

II. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia

Nagy örömünkre szolgál, hogy a fogászati szektorhoz kapcsolódó vállalkozások 180 vezetője, képviselője jött el és érdeklődott a konkrét program indítás iránt, s fontosnak tartja, hogy közös szakmai összefogással, közös munkával Magyarország képes legyen megtartani az elmúlt években kiérdemelt pozícióját, mint Európa fogászati központja.

A konferencián bemutattuk mindazokat a pályázati lehetőségeket, innovációs csomagokat gyakorlatorientált példák bemutatásával, amelyeket egyedi, személyre, vagyis az egyes fogászati vállalkozásokra „szabva” Programirodánk pályázati tanácsadói, illetve ügyfélszolgálatunk munkatársai segítenek összeállítani Önöknek – az MFTFP Tagjainak - ahhoz, hogy a rendelkezésre álló 5,5 milliárd forintot a lehető legsikeresebben tudják megpályázni, elnyerni, felhasználni saját vállalkozásaik fejlesztése érdekében.

Ügyfélszolgálati irodánk 2012. január II. felében nyílik, így egy hónap múlva munkatársaink személyesen is rendelkezésére állnak a Programban regisztrált 338 fogászati vállalkozás pályázatmenedzsmenti feladataiban.

A konferencia után lehetőség nyílt az információvédelmi Nyilatkozat aláírása után, utólagos átvétellel az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. Innovációs Csomagjainak, illetve a hozzájuk kapcsolódó Általános Szerződési Feltételek igénylésére.

(Megjegyzés: a Nyilatkozat utólagosan is aláírható, így lehetőséget biztosítunk a konferencián személyesen részt nem vett, de a Programban regisztrált partnereink részére is a dokumentáció átvételére.)

 

        

 

 

2011. december 15.  

II. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia

Közel 140 fő a konferenciára regisztrált vendégek száma.

 

 

 

 

2011. december 10.  

II. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia

Már 80 fő felett a konferenciára regisztráltak száma.

 

 

 

2011. december 5.

Társadalmi egyeztetés: "Innováció a fogászatban" (GOP-2011-1.3.1/F, KMOP-2011-1.1.4/F) 


A pályázati tervehez kapcsolódó észrevételeiket, javaslataikat 2011. december 11-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban. A pályázati kiírás tervezete megtalálható a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapon a Partnerség menüpont alatt, vagy az alábbi linken:   http://ujszechenyiterv.gov.hu/forum_topic_pate/597/filter?offset=0&theme_filter=

 

 

 

2011. december 1.    Meghívó

II. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia, Herceghalom

Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. 2011. december 19-én (hétfőn), szakmai konferenciát szervez az Abacus Business&Wellness Hotelben, Herceghalmon, kizárólag a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programban regisztrált fogászati és fogtechnikai partnerei számára. Az év végi szakmai eseményen az Orvosi Turizmus Iroda Zrt., mint a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program bonyolítója és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szakemberei mutatják be a Program első fázisának konkrétumait, különös tekintettel a 2011. november 18-28. közötti - a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programmal és a Magyar Fogászati Vállalkozások Fejlesztési Programjával – kapcsolatos Társadalmi Egyeztetés eredményeire és az ennek nyomán elinduló GOP 1.3.1/F és KMOP 1.1.4/F pályázati lehetőségekre.

A konferencia programjának részleteivel kapcsolatban kérjen további információt munkatársainktól, vagy jelentkezzen a regisztráció@konferencia.mftf.hu e-mailcímen. A rendezvény zártkörű, oda csak a meghívottak léphetnek be.

A jelentkezőket szűrjük, amennyiben nem felelnek meg a részvételi szabályzatban foglaltaknak, a rendezvényen való megjelenésük nem lesz lehetséges.

 

 

 

2011. november 30. Társadalmi egyeztetés: "Innováció a fogászatban" (GOP-2011-1.3.1/F, KMOP-2011-1.1.4/F) 

 


A pályázati tervehez kapcsolódó észrevételeiket, javaslataikat 2011. december 11-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban. A pályázati kiírás tervezete megtalálható a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapon a Partnerség menüpont alatt, vagy az alábbi linken:   http://ujszechenyiterv.gov.hu/forum_topic_pate/597/filter?offset=0&theme_filter=

 

 

 

2011. december 2. – Lezárult a Társadalmi Egyeztetés Roadshow

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai és koordinációs államtitkársága, valamint a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program képviselői 2011. november 18. és 25. között országos, 6 állomásos, szakmai konzultáció-sorozatot bonyolítottak le Sopronban, Hévízen, Szekszárdon, Szegeden, Debrecenben és végül Budapesten. A nyílt szakmai egyeztetésre a fogászati szektor több mint 200 képviselője jelent meg személyesen, a fogászati rendelőktől kezdve a fogtechnikai laborokon át a kereskedőcégekig. A rendezvénysorozat célja a kizárólag a fogászati szektor számára megnyíló bruttó 4,5 milliárd forint nagyságrendű pályázati alapok részleteivel kapcsolatos elképzelések egyeztetése, különös tekintettel a GOP-2011-1.3.1/F, KMOP-2011-1.1.4/F forrásokra.

 

 

 

2011.11.29 Orientpress: Társadalmi egyeztetésen az Innováció a fogászatban című pályázat

http://orientpress.hu/91649

A Nemzeti Fejlesztés Ügynökség közli, hogy a pályázati felhívás célja az eredményeink megőrzése mellett olyan egyedi innovációs program megvalósítása, mely a multiplikátor hatása végett a következő 5 évben a jelentős foglalkoztatási hatás mellett hálózati típusú együttműködést generál a kkv szektorban, egységesített ágazati sztenderdjein keresztül működési biztonságot nyújt mind a páciensnek, mind a szolgáltatónak, optimalizált működési környezettel növeli az adózási fegyelmet, mely lehetőséget ad a felnőttképzés, a technológia- és a piacfejlesztés területein a regionális, majd globális szolgáltató centrumainak megteremtésére.

 

 

 

2011.11.30. ProfitLine.hu: 65% támogatás fogászatok, fogtechnikai laborok fejlesztésére!

http://profitline.hu/hircentrum/hir/249152/65-tamogatas-fogaszatok-fogtechnikai-laborok-fejlesztesere-

Az Új Széchényi Terv keretén belül 2012. január 16-ról lesznek pályázatok beadhatóak az "Innováció a fogászatban" című új pályázati kiírásra melyben több mint 3 milliárd Ft értékben, 65%-os támogatási intenzitás mellett nyerhetnek vissza nem térítendő támogatást fogorvosi rendelők, fogtechnikai laboratóriumok eszközbeszerzésre és technológiai fejlesztésre. - A pályázati kiírás jelenleg társadalmi egyeztetés alatt van.

 

 

2011. november 29.; palyazatihirek.eu: 65% támogatás fogászatok, fogtechnikai laborok fejlesztésére!

Az Új Széchenyi Terv keretén belül 2012. január 16-tól lesznek pályázatok beadhatóak az "Innováció a fogászatban" című új pályázati kiírásra melyben több mint 3 milliárd Ft értékben, 65%-os támogatási intenzitás mellett nyerhetnek vissza nem térítendő támogatást fogorvosi rendelők, fogtechnikai laboratóriumok eszközbeszerzésre és technológiai fejlesztésre!

http://palyazatihirek.eu/vallalkozasok/18-vallalkozasok-fejlesztese/2119-toebb-mint-3-milliard-ft-fogaszatok-fogtechnikai-laborok-fejelsztesere 

 

 


2011. november 25.;  Innováció a fogászatban -  Társadalmi Egyeztetés Roadshow – Budapest 16.00 óra

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Szájsebészeti Klinika, Előadóterem

Résztvevők: Siba Ignác, főosztályvezető, IH vezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; Szűcs László elnök-vezérigazgató, Orvosi Turizmus Iroda Zrt; dr. Zsuffa Ákos, gazdasági pályázati szakértő, Orvosi Turizmus Iroda Zrt.

 

 

 

2011. november 25.;  Innováció a fogászatban -  Társadalmi Egyeztetés Roadshow – Debrecen 9.00 óra

Helyszín: Debreceni Egyetem

Résztvevők: dr. Kabai Anikó, főosztályvezető helyettes, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Szűcs László elnök-vezérigazgató, Orvosi Turizmus Iroda Zrt; dr. Zsuffa Ákos, gazdasági pályázati szakértő, Orvosi Turizmus Iroda Zrt.

 

 

 

2011. november 21.;  Innováció a fogászatban -  Társadalmi Egyeztetés Roadshow  - Szeged 15.45 óra

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, Rektori Hivatal

Résztvevők: dr. Kabai Anikó, főosztályvezető helyettes, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Szűcs László elnök-vezérigazgató, Orvosi Turizmus Iroda Zrt; dr. Zsuffa Ákos, gazdasági pályázati szakértő, Orvosi Turizmus Iroda Zrt.

 

 

 

2011. november 21.;  Innováció a fogászatban -  Társadalmi Egyeztetés Roadshow – Szekszárd 9.00 óra

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem, Illés Gyula Kar

Résztvevők: dr. Kabai Anikó, főosztályvezető helyettes; Szűcs László elnök-vezérigazgató, Orvosi Turizmus Iroda Zrt; dr. Zsuffa Ákos, gazdasági pályázati szakértő, Orvosi Turizmus Iroda Zrt.

 

 

2011. november 18.; Innováció a fogászatban -  Társadalmi Egyeztetés Roadshow – Hévíz 15.00 óra

Helyszín: Zena Beauty Center

Résztvevők: Horváth Krisztián János, gazdaság és vállalkozásfejlesztési munkacsoport, Széchenyi Programiroda; Szűcs László elnök-vezérigazgató, Orvosi Turizmus Iroda Zrt; dr. Zsuffa Ákos, gazdasági pályázati szakértő, Orvosi Turizmus Iroda Zrt.

 

 

 

2011. november 18.; Innováció a fogászatban -  Társadalmi Egyeztetés Roadshow – Sopron 10.00 óra

Helyszín: Rosengarten Hotel

Résztvevők: Molnár Ágnes, fejlesztéspolitikai és koordinációs államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Horváth Krisztián János, gazdaság és vállalkozásfejlesztési munkacsoport, Széchenyi Programiroda; Szűcs László elnök-vezérigazgató, Orvosi Turizmus Iroda Zrt.

 

 

 

2011. október 10. – 2011. november 10. Kormányzati és Szakmai Egyeztetések

Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. képviselői szakértői tárgyalásokat folytattak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Széchenyi Programiroda, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet, és a Szegedi Tudományegyetem munkatársaival. A tárgyalások egységes célja a magyar fogászati szektor versenyképes jövőjét biztosító szakmai javaslatok megfogalmazása és az állami szerepvállalás keretrendszerébe illesztése.

 

 

 

2011. október 7.

Bilaterális együttműködési lehetőségek a szaúdi-magyar fogászati turizmus fejlesztésében

Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. képviseletében Szűcs László elnök-vezérigazgató, dr. Bátorfi Béla, a Felügyelő Bizottság elnöke és Rosta Róbert stratégiafejlesztési utazott a kormánydelegációval Szaúd-Arábiába. A szakemberek célja elsődlegesen az arab ország fogászati turistáinak Magyarországra hozatalával kapcsolatos tárgyalások előmozdítása, valamint a beutaztatásokhoz szükséges speciális vízumkövetelményekkel kapcsolatos feltételrendszer kölcsönös átalakításának lehetősége volt. A magyar egészségipari delegáció, Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkár (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) vezetésével találkozott Öe. Abdullah Abdulaziz M. Al Rabeeah Szaúd-Arábia egészségügyi miniszterével és kabinetjével. A közel két órás tárgyaláson a szakemberek áttekintették az országok erőforrásait, lehetőségeit és megállapodtak az egészségipari, egészségügyi együttműködési területekben.

A dinamikusan növekvő, 27 milliós szaúdi lakosság fogászati betegeinek, illetve az évente közel 7 millió zarándok, mint potenciális fogászati turisták, központosított betegirányítása Magyarország számára komoly üzleti potenciált jelent, nemcsak betegközvetítés, hanem felsőoktatási oldalról is, miután a szaúdi lakosság 65%-a 35 év alatti, 38%-a pedig 14 év alatti. A jelenleg hazánkban tanuló 280 szaúdi diákból 100 orvosi szolgáltatásokkal kapcsolatos felsőoktatási intézményben tanul. A szám jelentősen fejleszthető, s ebbe bevonható mind a 4 egyetem fogorvosi kara. Az ország cca. 800.000 fő nyugdíjasa számára a szaúdi állam magas szintű egészségügyi ellátást biztosít, melyben a fogászati szolgáltatások fejlesztése is komoly lehetőséget jelent a magyar oldal számára.

A delegáció vezetője, s a delegáció tagjai úgy ítélték meg, hogy Öe. Abdullah Abdulaziz M. Al Rabeeah miniszter kifejezetten nyitottan és országának lehetőségeit ajánlva fogalmazta meg elképzeléseit, a lehetséges irányokról, beleértve az orvosi szolgáltatásokon alapuló egészségturizmust, s kiemelve a fogászati lehetőségeket. 

 

 

 

2011. október 5.

Ingyenes pályázatírás az Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-nél regisztrált partnerek számára

Mint ismeretes az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. saját pályázati szakértő stábot működted, akiknek a feladata a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz csatlakozott partnerek előkészítési és pályázatmenedzsmenti feladatainak ellátása. A saját pályázati keret felállításáig a részvénytársaság folyamatosan monitoringozza az európai uniós és a hazai pályázati forrásokat, azok feltételrendszerét és javaslatokat fogalmaz meg a fogászati szektor szereplői érdekében a pályázati forrásokat allokáló, kormányzati szervezetek részére. A pályázatok megírásának díja a regisztrált partnerek részére továbbra is: ingyenes!

A jelenleg is lehívható pályázati forrásokkal és feltételekkel kapcsolatban kérjen bővebb információt a következő elérhetőségeken: dr. Zsuffa Ákos, gazdasági pályázatok szakértője, zsuffa@mftf.hu; telefon: +36 1 309 0134

 

 

 

2011. szeptember 28.

446 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott 34 fogászati vállalkozás

 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról is elérhető információk szerint 2011. szeptember 28-ig, 34 fogászati vállalkozás pályázatát bírálták el pozitívan és ítéltek meg számukra állami támogatást az Új Széchényi Terv keretein belül. A 34 pályázatban benyújtott fejlesztési elképzelés teljes projektértéke meghaladta az 1 milliárd forintot, a vissza nem terítendő állami támogatás mértéke pedig 446 millió forint volt.

 

 

2011. szeptember 22.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója felhívással fordult a Nemzetgazdasági Miniszterhez

Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója felhívással fordult dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez. Felhívásában azt kéri, hogy az Államadósság Csökkentő Számla bevezetéséhez hasonlóan a kormány biztosítson lehetőséget arra, hogy az Egészségügyi Kassza vonatkozásában is megoldott legyen a hiány csökkentése, mégpedig az állampolgárok vagy gazdasági társaságok befizetésein keresztül. A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program egyik alapítójaként Szűcs László úgy véli, hogy ezzel megoldással a Program jövőbeni eredményessége lehetővé tenné, hogy a külföldi fogászati betegek magyarországi költése során keletkező eredmény egy részének, az Egészségügyi Kassza Hiánycsökkentő Számlára történő részbeni befizetése a magyar betegek számára egyenes úton közvetítse a gazdaságfejlesztési program kézzelfogható sikerét. A Felhívást 2011. szeptember 21-én juttatta el a részvénytársaság a minisztériumba.

 

 

 

 

2011. szeptember 14.
Nemzetgazdasági Minisztérium, Egészségipari Munkacsoport 2. ülése
Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-t és a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programot Dr. Bátorfi Béla képviselte az ülésen.2011. szeptember 12.
Majd 300 fogászati partner a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programban!
291 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.2011. szeptember 8.
Széchenyi Programiroda, Budapest
Szűcs László elnök vezérigazgató a Programiroda felkérésére tréninget tartott turisztikai pályázatokkal foglalkozó tanácsadók részére.2011. szeptember 7.
„Megérkezett –e már az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. számlájára a kormányfő által tavasszal ígért egy milliárd forint? – Népszava, Illés József
A fogászati turizmus fejlesztésére 2011 áprilisában átcsoportosított 1 milliárd forint kormányzati támogatást nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapta. A forrást a 2011. évi központi költségvetés Rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából csoportosította át a Kormány a Turisztikai Célelőirányzatába a hazai fogászati turizmus szektor fellendítése céljából. Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. egy forint állami támogatást sem kapott ezidáig.2011. szeptember 1.
Széchenyi Programiroda, Budapest
Szűcs László elnök vezérigazgató a Programiroda felkérésére tréninget tartott turisztikai pályázatokkal foglalkozó tanácsadók részére.2011. szeptember 1.
Magyar Termék Nagydíj, Országház – Felsőházi Terem
A Magyar Termék Nagydíjat Koszorús László Úr országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága Alelnöke adta át Szűcs Lászlónak és Esztergályos Jenőnek, az Apáczai Kiadó tulajdonosának és vezetőjének. A díjazottak elismeréseiket 2011. szeptember 1.-én az Országház Felsőházi Termében vehették át. A fejlesztés összhangban van a kormány Digitális Magyarország Programban meghatározott stra­tégiával, az Új Széchenyi Tervvel és támogatást nyújt az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. által bonyolított Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programon belül kialakított Magyar Tudás- és Képzőközpont felnőttképzési rendszeréhez.2011. augusztus 15.
263 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.2011. augusztus 3.
255 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.2011. július 28. Turizmus Panoráma – Fogászok milliárdjai
Interjú Szűcs László elnök-vezérigazgatóval, Orvosi Turizmus Iroda Zrt.

2011. július 18.
MFTF: Minőségbiztosítási és akkreditációs rendszer
Dr. Hermann Péter a Magyar Fogorvosi Kamara elnöke és Szűcs László elnök-vezérigazgató a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet munkatársaival egyeztették a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program akkreditációs és minőségbiztosítási rendszerének alapjait, illetve a szervezetek közötti közös együttműködés lehetőségeit.2011. július 12.
195 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.2011. június 30.
195 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.


2011. június 26. TV2 Magellán – Virágzik a fogászati turizmus
http://tv2.hu/magellan/video/fogtomes-es-gulyas-viragzik-a-fogaszati-turizmus2011. június 22. Nemzetgazdasági Minisztérium Egészségipari Munkacsoport, alakuló ülés
A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programot és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-t Szűcs László elnök-vezérigazgató, és Beer Júlia kommunikációs igazgató képviselte a kormányzati és szakmai grémiumban. Az ülésen többek között pályázatokkal kapcsolatban bemutatott prezentációt (Siba Ignác, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, GOP IH Vezető) hamarosan minden regisztrált partnerünknek megküldjük.


2011. június 16. Helyreigazítás – Hócipő
„2011. május 18-án megjelent lapszámunkban az Érdekellentétek című írásunkban tévesen állítottuk, hogy a miniszterelnök fogorvosa egymilliárd forintot kapott.”2011. június 11. Helyreigazítás – Vasárnapi Hírek
„2011. május 22-én megjelent lapszámunkban a Ráharaptak a közpénzre c. írásunkban tévesen állítottuk, hogy a miniszterelnök a költségvetési tartalékból egymilliárd forintit szán egy, a fogorvosának érdekeltségébe tartozó magáncégnek.”


2011. június 10. 181 fogászat jelezte csatlakozási szándékát


2011. június 9. Helyreigazítás – Magyar Narancs
2011. május 19-én megjelent lapszámunkban a Fogat fogért c. írásunkban tévesen állítottuk, hogy a miniszterelnök a költségvetési tartalékból egymilliárd forinttal támogatott egy magáncéget, saját fogorvosának érdekeltségét.”2011. május 29.
MTV Este
Fókuszban a fogászati turizmus. A Műsor vendége volt Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dr. Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke.
http://premier.mtv.hu/Hirek/2011/05/30/10/Hanyan_lesznek_akik_repulore_ulnek_egy-magyar_tomes.aspx2011. május 26.
RTL Klub Házon Kívül – A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program
Dr. Bátorfi Béla: „Sokan kérdezik, miért kéne ezt támogatni, ha ilyen jól megy. Ez nagyon jól ment 2006-ig, a rendelők fejlesztettek, a betegek özönlöttek, de 2008-ban bejött a válság. Ez több oldalról sújtotta a pácienseket: még alacsonyabb árakat követeltek, negatív árverseny lett, hatalmas belső és külső konkurencia jött ehhez tavalyra. A rendelők nagy része null szaldós, de tudok komoly nagy rendelőket, akik veszteséggel tudnak dolgozni, és mi úgy gondoljuk, ha ezt a vezető szerepet sikerült kivívnunk, akkor ezt meg kéne tartani, ezért kéne most valamit tenni…”http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/1301932011. május 26.
162 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.2011. május 20.
Világgazdaság – Interjú Szűcs László elnök-vezérigazgatóval
Szűcs László: „A külföldi betegközvetítők elviszik a magyar fogászatok bevételének 25-35 százalékát, mindenfajta hozzáadott érték nélkül. Ezért sok fogászat vált veszteségessé, esetleg nem tud eleget tenni a működéshez kapcsolódó követelményeknek. Tudni kell, hogy egy orvosi praxis kiépítése 55-60 millió forint, ehhez jön még a praxist működtető 2-3 jól és magasan képzett szakember bére. Ezt a pénz valahogy elő kell teremteni, de 30 százalékos mínusszal indítani minden munkanapot, nagyon nehéz vállalás.”2011. május 19.
Dr. Bátorfi Béla javára döntött az angliai General Dental Council
Az angliai General Dental Council ma lezárta dr. Bátorfi Bélával szemben indított eljárását. A másodfokú határozat azonnali hatállyal visszaadta a magyar fogszakorvos, implantológus angliai engedélyét és megszüntette felfüggesztését.


2011. május 18.
145 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.


2011. május 13.
Egyeztet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. munkatársai jelenleg egyeztetéseket folytatnak a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program állami szerepvállalási lehetőségeiről, és amennyiben a Kormány úgy ítéli meg, hogy az ágazatfejlesztési elképzelés jó befektetés az állam és a társadalom számára, úgy nem kizárt, hogy például a jogszabályi környezet harmonizálásán vagy az egységes akkreditációs rendszer kidolgozásán túlmenően anyagi forrásokkal is hozzájárul annak megvalósításához


2011. május 13.
Már 139 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.


2011. május 13.
Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata - VIII. Magyar Fogorvosnapok
Szűcs László elnök-vezérigazgató az orvosi konferencián bemutatta a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programot. „Mert mi azt gondoljuk, hogy a minőségfejlesztés és az árszint kéz a kézben járnak. De ehhez kell egy független és jól működő technológia, szakmai alapon kialakított szempontrendszer és kellenek olyan együttműködések, amelyek a problémákat is tudják, merik, akarják kezelni. A határokon átnyúló egészségügyi szolgáltatásokról szóló európai törvény nemcsak lehetőség, hanem felelősség és nemcsak felelősség, hanem feladat is. A kötelező kamarai tagság és a ha­tárokon átívelő gazdaságfejlesztési program egyik közös gyökere orvosaink megfelelő védel­me. Én ehhez jelen, szélesebb plénum előtt is jelzem, hogy kezdeményeztem elnök úrral, al­elnök úrral annak az együttműködési megállapodásnak a keretbefoglalását, mely példaértékű lehet egyéb orvosi szolgáltatói területek felé is.”


2011. május 13.
Nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapta az 1 milliárd forintot
A sajtóban elterjedt hírekkel ellentétben a fogászati turizmus fejlesztésére átcsoportosított 1 milliárd forint kormányzati támogatást nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapta. A forrást a 2011. évi központi költségvetés Rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából csoportosította át a Kormány a Turisztikai célelőirányzatába a hazai fogászati turizmus szektor fellendítése céljából. A pénz felhasználásáról jelenleg még nem született döntés, az a turisztikai célelőirányzat számláján áll.


2011. április 29.
69 fogászat jelezte csatlakozási szándékát a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programhoz.


2011. április 28.
A konferencia egyik egyértelmű sikere, hogy közel 120 sajtómegjelenést történt az elmúlt 1 hétben.


2011. április 21.; 16:25
Véget ért az I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia.
A konferencia háttéranyagait a Konferencia menüpont alatt tekinthetik meg.


2011. április 21.; 10:25
A szünetet követően folytatódik a Konferencia.


2011. április 21.; 09:50
Orbán Viktor Úr, Magyarország Mniszterelnöke és Szűcs László Úr, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója együttműködési nyilatkozatot írtak alá, a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program elindításáról. A Programot a Magyar Kormány képviselője, a miniszterelnök úr, jelentős és támogatandó fejlesztésnek tartja, mely példa lehet több hasonló terület számára.


2011. április 21.; 09:10
Megkezdődött az I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia. Az elnöki asztalnál Orbán Viktor, dr. Matolcsy György, dr. Molnár Ágnes, dr. Bátorfi Béla és Szűcs László foglalnak helyet.


2011. április 21.; 08:50
Megérkezett Orbán Viktor Úr, Magyarország Miniszterelnöke.


2011. április 21.; 08:43
Megérkezett dr. Matolcsy György miniszter Úr.


2011. április 21.; 08:40
Megérkezett dr. Molnár Ágnes Asszony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.


2011. április 20.
A visszajelzések alapján több mint 300 fő a helyszínen és 280 fő web-en keresztül követi az eseményeket, ezért két csatornás közvetítés lesz. A csatornánként 250 néző fennakadás nélkül követheto az eseményeket.
A hozzáférési kódokat hamarosan postázzuk.


2011. április 19.
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Turizmus Zrt. és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. A vállalatokat Horváth Gergely vezérigazgató úr illetve Szűcs László elnök-vezérigazgató úr képviselte.


2011. április 18.
A visszajelzések alapján több mint 300 fő a helyszínen és 30 fő web-en keresztül követi az eseményeket.


2011. április 15.
A konferenciával kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel két kisebb konferencia termet is megnyitunk illetve web-közvetítést próbálunk szervezni.
A web-közvetítés megszervezésében nyújtott támogatást köszönjük a FrontDent-nek és Bessenyei Gábor úrnak!


2011. április 12.
Együttműködési Nyilatkozat a Magyar Turizmus Zrt.-vel.
Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója Együttműködési Megállapodást írt alá 2011. április 12-én Budapesten. A Nyilatkozat aláírói kifejezik azon szándékukat, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a fogászati turizmus szektor átfogó fejlesztését biztosító Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program megvalósításában.


2011. április 11.
Elfogadta felkérésünket, így a 2011 április 21-én, Herceghalmon megrendezésre kerülő I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia főelőadója Orbán Viktor Úr, Magyarország miniszterelnöke.2011. április 8.
A minden felülmúló érdeklődés miatt a konferencia teremben mindösszesen 25 szabad hely maradt, a 260 helyből. A meghívottak között megtalálhatók a végzős fogorvostanhalgatótól az államigazgatás prominensein keresztül, a gazdasági és fogorvostudományi élet legjelentősebb képviselőiig szinte mindenki, aki a magyar fogászati turizmus ágazathoz és annak fejlesztéséhez kapcsolódhat.2011. március 30.
Elfogadta felkérésünket és a 2011 április 21-én, Herceghalmon megrendezésre kerülő I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia előadója lesz Szócska Miklós Úr, egészségügyért felelős államtitkár.


2011. március 28.
Elfogadta felkérésünket és a 2011 április 21-én, Herceghalmon megrendezésre kerülő I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia fővédnöke dr. Matolcsy György Úr, nemzetgazdasági miniszter.

 

2011. március 25.
Elképesztő sikerrel zárult a kölni egyeztetés sorozat, 8 nemzetközi, saját területén vezető gyártó/kereskedő cég képviselőivel vettők fel a kapcsolatot, a közös fejlesztési lehetőségek egyeztetéséről. Egy kivétellel, minden vállalat vezető együttműködési szándékát tette egyértelművé.


2011. március 24.
2011 április 21-én, Herceghalmon megrendezésre kerül az I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Konferencia. A konferencia programját szervezzük, a változásokról értesítést küldünk.


2011. március 18.
Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program szakmai delegációja elindult Kölnbe, az IDS-re. Találkozunk Németországban!


2011. február 21.
Megkezdődött a koncultációk eredményének a feldolgozása és a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program finomítása az elhangzott szakmai javaslatok alapján.


2011. február 18.
Összesen 201 fogorvos, kereskedő és fogtechnikus vett részt a 20 konzultáción.2011. február 15.
A keddi, 20. személyes konzultáció betelt.


2011. február 14.
A zártkörű konzultációk vidéken, 10:00-kor és 16:00-kor kezdődnek.


2011. február 11.
A pénteki, 9:00-kor és 15:00-kor kezdődő konzultációkra minden hely betelt.


2011. február 9.
A szerdai, 9:00-kor kezdődő konzultáció teljesen megtelt.


2011. február 8.
A keddi, 9:00-kor kezdődő konzultáció betelt.


2011. február 5.
Üzleti ebéd keretében fogadjuk az első nemzetközi üzleti delegációt. A gyártóval történő közvetlen egyeztetés a magyar importőri, kereskedői érdekek figyelembevételével történik.


2011 február 4.
A nagy érdeklődésre való tekintettel, a pénteki napot is megnyitottuk konzultációra, A 14:00-kor kezdődő egyeztetés 10 helyéből mindegyik betelt.


2011 február 3.
A csütörtöki, 9:00-kor kezdődő 10., nyílvános személyes konzultációra minden hely betelt.


2011 február 1.
Zártkörű egyeztetést tartunk nemzetközi pénzügyi- és jogi szakértőkkel a Program működéséről.


2011. január 28.
Külön kérésnek eleget téve, zárt körű, 6 fős konzultációt tartottuk, ahol egy késői munkareggeli keretében, vendéglátóink számára, az eddigiekhez hasonlóan bemutattuk a Programot.


2011. január 25.
A keddi, 9:00-kor kezdődő konzultációra mind a 10 hely betelt.


2011. január 24.
A hétfői 14:00-kor kezdődő konzultációra mind a 10 hely betelt.


2011. január 17.
Elindult az I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő Konferencia szervezése.
A részletekről - pontos időpontról, helyszínről, napirendről - folyamatos tájékoztatást nyújtunk.


2011. január 14.
Megrendezésre került a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program hetedik személyes konzultációja. A megjelent 8 rendelő, és 1 kereskedő partner 12 képviselője számára összegeztük a program főbb elemeit és az eddigi javaslatok és észrevételek mellé további segítséget kértünk.


2011. január 14.
Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. vezetése üdvözli, hogy a Magyar Kormány a mai napon, 2011. január 14-én bejelentette az Új Széchenyi Tervet, amelynek egyik kiemelt nemzeti stratégiai fejlesztési területe a fogászati turizmus. „ Az orvosi és egészségügyi szolgáltatásokra épülő, jól működő egészségturizmust a jövőben több régió fejlődésének motorjává tesszük, különösen a fogászati célú egészségturizmus területén”.
Az eddig kizárólag önerőből építkező ágazat lehetőséget kap az önálló cselekvésre.

http://ujszechenyiterv.gov.hu/

http://ujszechenyiterv.gov.hu/lapozo/egeszsegipar


2011. január 12.
Megrendezésre került a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program hatodik személyes konzultációja. A megjelent 5 rendelő, és 1 kereskedő partner 8 képviselője számára összegeztük a program főbb elemeit és az eddigi javaslatok és észrevételek mellé további segítséget kértünk.

2011. január 7.
Megrendezésre került a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program ötödik, az új évi második személyes konzultációja. A megjelent 7 rendelő 10 képviselője számára összegeztük a program főbb elemeit és az eddigi javaslatok és észrevételek mellé további segítséget kértünk.

2011. január 5.
Megrendezésre került a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program negyedik, az új év első személyes konzultációja. A megjelent 5 rendelő, és 1 kereskedő partner 11 képviselője számára összegeztük a program főbb elemeit és az eddigi javaslatok és észrevételek mellé további segítséget kértünk.

2010. december 15.
Megrendezésre került a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program harmadik, ez évi utolsó személyes konzultációja. A megjelent 5 rendelő, és 2 kereskedő partner 12 képviselője számára összegeztük a program főbb elemeit és az eddigi javaslatok és észrevételek mellé további segítséget kértünk.

2010. december 14.
Megrendezésre került a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program második személyes konzultációja. A megjelent 4 rendelő, és 1 kereskedő partner 9 képviselője számára bemutattuk a programot.

2010. december 10.
Megrendezésre került a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program első személyes konzultációja. A megjelent 7 rendelő, 10 képviselője számára bemutatott prezentációt követően a résztvevők kérdéseire válaszoltunk és javaslataikat, észrevételeiket összesítettük.


2010. december 3.
Terveink szerint az I. Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő Konferencia és Konzultáció 2011 feburár végén, március elején kerül megrendezésre.


2010. december 2.
Megindult a felmérő kérdőívek visszaérkezése és a személyes konzultációra történő jelentkezés. December 10-re szervezett, első kiscsoportos konzultáció résztvevőivel megteltünk.


2010 november 16-án és 23-án kipostázásra került 280 fogászati turizmusban érdekelt rendelő és 54 kereskedő, szolgáltató partner számára a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programiroda megkeresése.


2010 november 20-án Dr. Bátorfi Béla, az elmúlt évtizedben, az egészségturizmus fejlesztéséért, a fogászati turizmusban kifejtett munkája elismeréseként átvehette a Pro Turismo-díjat.

http://www.turizmus.com/cikk/index/1/10002/turizmus_hirek/8027

 

 

 

Időpont 

Helyszín 

Február 15. 17.30

Budapest, Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Oktatási Központ (Szentkirályi u. 47.).

Február 16. 10:00

Debrecen, Debreceni Egyetem Fogászati Klinika (Nagyerdei u. 98.)

Február 17. 10:00

Pécs, Pécsi Tudományegyetem Fogászati Klinika (Dischka Győző utca 5.)

Február 21. 9:00

Győr, Kálvária Hotel Carmen Étterem (Kálvária u. 22/D.)

Február 21. 16:00

Mosonmagyaróvár, Polgármesteri Hivatal (Fő u 11.)

Február 22. 9:00

Sopron, Rosengarten Étterem (Lackner K. u. 64.)

Február 22. 16:00

Sárvár, Vitalmed Hotel (Vadkert u. 1.)

Február 23. 9:00

Hévíz, Zena Beuty&Med Center (Széchenyi u. 6.)

Február 23. 16:00

Székesfehérvár, Fejér Megyei Kormányhivatal Réz terem (Piac tér 12-14.)

Február 27. 13:00

Szeged, Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal (Dugonics tér 13.)

Február 27. 16:00

Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat (Deák Ferenc tér 3.)

Február 28. 17.30

Budapest, Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Oktatási Központ (Szentkirályi u. 47.).

A négy fő jel, amelyet szenvedhet a meszes diszfunkciótól

Több mint 152 millió ember világszerte szenved hetekben vagy EE-ben. Jelenleg három FDA által jóváhagyott termék van a piacon az ilyen állapotú tünetek kezelésére. Meg lehet lepődni, ha megtudja, hogy a több száz millió felnőtt hímnemű férfi csak töredéke az ED-nek.

A jelenleg rendelkezésre álló lehetőségekkel, beleértve az erekciós diszfunkciójú házi gyakorlatokat is, az a tény, hogy sok felnőtt férfi inkább tagadja magától a pszichikai zavarok valamilyen formáját, meglehetősen szerencsétlen. Ezért az Accessrx.com-ban kifejlesztettük ezt az önértékelési kérdőívet.

Ne feledje, hogy az erekciós diszfunkció elsődleges okai, például a rossz vérkeringés vagy az idegi patológia, valamint a merevedési zavarok másodlagos okai, például pszichológiai és interperszonális problémák vannak. A szexualitás meglehetősen bonyolult, de ez a felmérés az "Első lépések az ED-vel" című útmutatót szolgálja Önnek:

Ha tudni szeretné, hogy van-e a méhszét zavara, akkor használhatja ezeket a négy legjobb jelet, hogy segítsen megtalálni a választ.

Problémái vannak abban, hogy szexuálisan felkelnek, még akkor is, ha szellemileg készen állnak a szexre?

 

Miközben a pszichológia szerepet játszik az erekció megpróbálásában, ez egy olyan neurovaszkuláris probléma lehet, amely a terápia hasznára válhat. Bár ez ritka lehet, és nem lehet az ED direkt jele, csak az etnikai diszfunkció tünetei lehetnek az úton, így figyelni kell az idő előfordulására.

Az idő nagy részében az ED egy olyan feltétel, amely következetesen történik, és nem olyan, amit egy férfi irányítani tud. Szó szerinti értelemben az ED olyan orvosi állapotnak tekinthető, amelyet jellemzően a fizikai probléma okoz, amely befolyásolja a pénisz véráramlását. A legszomorúbb dolog, ami itt megtörténhet, az, hogy valaki hibáztassa magát, és nem érzi magát elégségesnek, ha ténylegesen olyan betegség van, amiért hibás!

További információk itt:

Mi a szildenafil |Mennyire hatékony a Viagra |Szexuális egészség és Levitra |Ismét szerelmes a Cialis